Historici.nl

Gepubliceerd op 07-05-2020

Nederland Monumentenland: Manager Projects & Events

Nederland Monumentenland: Manager Projects & Events

Nederland Monumentenland in Amersfoort zoekt een Manager Projects & Events voor 24 tot 32 uur per week

Vacature voor een Betaalde functie, Parttime

Sluitingsdatum: 14-05-2020

Stichting Nederland Monumentenland verbindt monumenten met het dagelijks leven van iedere Nederlander om zo het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Daarnaast zorgen wij ervoor dat erfgoedprofessionals elkaar ontmoeten en goed geïnformeerd blijven over hetgeen zich afspeelt in de erfgoedsector.

Wat doen wij?

Wij zijn organisator van de BankGiro Loterij Open Monumentendag, een jaarlijks evenement dat het grote publiek (in 2019: 1.222.000 bezoekers!) op laagdrempelige wijze laat kennismaken met monumenten. Door meer dan 5.000 monumenten open te stellen, willen we jong en oud laten genieten en bewust maken van monumenten en de bijbehorende verhalen. Zo vergroten we de belangstelling en waardering voor monumenten.

Het hele jaar door organiseren wij de Open Monumentendag Specials (lokale Open Monumentendag met een bijzonder thema) en de Open Monumenten Klassendagen (met je klas naar een monument). Nederland Monumentenland zorgt ervoor dat monumenten ondanks de maatschappelijke veranderingen en verandering van de belevingswereld van het publiek relevant blijven en op waarde worden ingeschat. Het is daarom nodig dat de BankGiro Loterij Open Monumentendag zich blijft vernieuwen en ontwikkelen zodat het blijft bijdragen aan het behoud van ons erfgoed. Ons team zet zich daar enorm voor in!

Nederland Monumentenland is er ook voor erfgoedprofessionals: mensen die zich bezighouden met het beheer en behoud van erfgoed, waaronder vrijwilligers. Door erfgoedplatform de Erfgoedstem blijven zij goed geïnformeerd. Naast de website wordt de digitale nieuwsbrief van de Erfgoedstem wekelijks aan ca. 10.000 abonnees kosteloos verzonden. Een team redacteurs zorgt op deze wijze ervoor dat het laatste nieuws op het gebied van erfgoed en archeologie op eenvoudige wijze met de professional gedeeld wordt.

Eens per jaar komen ca. 450 erfgoedprofessionals bijeen voor het Nationaal Monumentencongres. Dit congres wordt door Nederland Monumentenland georganiseerd en heeft elk jaar een ander thema en andere plaats van samenkomst. Dit jaar zal het congres plaatsvinden in Amsterdam.

Door samenwerkingsverbanden aan te gaan, wil Nederland Monumentenland de erfgoedsector sterker maken – en nog leuker! Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van Leer je Erfgoed (een e-learning platform voor erfgoedvrijwilligers), hebben wij plannen om de Erfgoedfair (een vakbeurs voor particuliere monumentenbezitters) nieuw leven in te blazen en zijn we nauw betrokken bij de Routekaart Verduurzaming Monumenten (onderdeel van het Klimaatakkoord).

Kort samengevat: Nederland Monumentenland verbindt, initieert en faciliteert.

Wij zoeken per direct een

Manager Projects & Events

24-32 uur per week

Word jij warm van monumenten, erfgoed en cultuur en de mensen die zich ervoor inzetten? Spreekt het organiseren van een landelijk evenement zoals de jaarlijkse Open Monumentendag en het Nationaal Monumentencongres jou aan? Ben je daarnaast creatief, resultaatgericht en gestructureerd tegelijk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Manager Project & Events ben je verantwoordelijk voor de gehele organisatie, van het begin tot het eind, van de diverse erfgoed gerelateerde projecten en evenementen, die onder de paraplu van de Stichting Nederland Monumentenland (hierna: NML) worden geïnitieerd. Je hebt zowel de trekkersrol als die van bewaker van alle onderliggende processen. Je zorgt daarbij dat deze projecten en events de gewenste spin-off genereren. De meeste activiteiten spelen zich op dit moment af rond:

 • Open Monumentendag (tweede weekend van september)
 • Open Monumentendag Specials (het gehele jaar door)
 • Open Monumentendag Klassendagen (het gehele jaar door)
 • Nationaal Monumentencongres (begin november)
 • De Erfgoedstem (nieuwsplatform voor erfgoed met wekelijkse nieuwsbrief)

Wie ben jij?

Een daadkrachtige regelaar, die zelfstandig kan werken maar bij uitstek ook een teamplayer is. Je bent niet iemand die denkt in problemen, maar in oplossingen en je bent wars van negativiteit. Je bent iemand die het voortouw kan nemen, een aanpakker is maar ook een hands-on mentaliteit heeft. Je hebt bovendien gevoel voor humor en je kan je goed verplaatsen in een ander.

Wat heb je volgens ons nodig?

 • Ervaring met het organiseren van grote evenementen.
 • Een culturele instelling, culturele bagage is een pre.
 • Je hebt hart voor en het liefst kennis van de erfgoedsector.
 • Je houdt het overzicht over planning, voorbereiding en uitvoering en informeert en betrekt anderen tijdig zodat iedereen zijn aandeel op optimale wijze aan het project kan leveren.
 • Je bent een goede sparringpartner en weet anderen te enthousiasmeren en te stimuleren.
 • Ten tijde van het plaatsvinden van de Events & Congressen ben je flexibel in werktijden en volledig beschikbaar.

Wat bieden we jou?

 • Een culturele en veelzijdige baan waarin je veel van je capaciteiten kwijt kunt.
 • Een stimulerende werkomgeving met een prettige en informele werksfeer.
 • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk. Dit bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring min. € 3.259,- en max. € 4.564,- bruto per maand (schaal 11) o.b.v. een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Per 1 juli 2020 worden alle salarissen verhoogd met 3,25%
 • Een Individueel Keuzebudget o.a. bestaande uit 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Een baan van in eerste instantie 24 uur per week, verdeeld over 3 dagen. Mogelijk wordt dit aantal uren op den duur opgehoogd naar 32 uur per week, verdeeld over 4 dagen.
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Hebben we je interesse gewekt?

Jouw sollicitatie door middel van een motivatiebrief en CV ontvangen wij graag vóór 14 mei 2020 op emailadres: info@nederlandmonumentenland.nl. t.a.v. mevrouw Marlo Reeders, directeur Monumentenland.

SOLLICITEER

Nederland Monumentenland: Directeur
Door Redactie Historici.nl
Regiocoördinator Open Monumentendag – Nederland Monumentenland
Door Redactie Historici.nl
Stichting Deventer Verhaal: Projectleider
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.