Historici.nl

Gepubliceerd op 13-01-2015
Door Redactie Historici.nl
Avatar photo

NIEUW! Correspondenten op Historici.nl

Aan Historici.nl zijn nu 18 correspondenten verbonden. Zij vertegenwoordigen uiteenlopende historische disciplines en zijn werkzaam bij verschillende organisaties. De correspondenten zullen bijdragen aan een nog betere nieuwsvoorziening, scherpere opiniëring en daarmee aan meer debat onder vakgenoten. Op de site zullen blogs verschijnen en de correspondenten gaan een belangrijke rol spelen in de Historici-community. We stellen ze aan u voor:

Startbijeenkomst

Afgelopen vrijdag 16 januari 2015 vond de eerste bijeenkomst van de correspondenten plaats. Tijdens de bijeenkomst werd er gediscussieerd over de rol van de corrsepondent en de manier waarop een bijdrage geleverd kan worden aan de ontwikkeling van het vakgebied. Vanuit verschillende invalshoeken zullen wekelijks artikelen op Historici.nl verschijnen die ingaan op de uitdagingen waarvoor historici zich gesteld zien staan, of zij nu werkzaam zijn bij een universiteit, museum, archief of in het onderwijs.   

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in je vakgebied en lees hier de blogs van de Correspondenten.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.