Meer dan vijftig jaar Nederlands-Belgisch wetenschapshistorisch onderzoek online

Wetenschapshistorisch tijdschrift Studium is in 2008 opgericht na de fusie van twee andere tijdschriften: het Nederlandse Gewina: Tijdschrift voor de Geschiedenis der Geneeskunde, Natuurwetenschappen, Wiskunde en Techniek (1978-2007) en het Belgische Scientiarum Historia: Tijdschrift voor de Geschiedenis van de Wetenschappen en de Geneeskunde (1959-2006). De digitale archieven van deze voorgangers zijn nu ontsloten in de Resources database van het Huygens ING (KNAW). Bijna 1400 artikelen - geschreven door professionele wetenschapshistorici en liefhebbers, meestal leden  van de genootschappen Gewina en Zuid-Gewina - zijn hier volledig door te bladeren, te downloaden en full text te doorzoeken.

Ontdek meer dan vijftig jaar onderzoek over de geschiedenis van geneeskunde, wiskunde, natuurwetenschappen en techniek. (Her)lees bijvoorbeeld belangrijke artikelen over de wiskundige cultuur in de Lage Landen in Scientiarum Historia. Of volg hoe het begrip ‘cultuur’ de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis binnensloop eind jaren tachtig, bijvoorbeeld in het themanummer over de ‘twee culturen’ van Gewina.

Gewina: Tijdschrift voor de Geschiedenis der Geneeskunde, Natuurwetenschappen, Wiskunde en Techniek

Scientiarum Historia: Tijdschrift voor de Geschiedenis van de Wetenschappen en de Geneeskunde

Resources is een toegang tot een grote hoeveelheid (retro-)gedigitaliseerde boeken, tijdschriften en andere publicaties op het gebied van Nederlandse Geschiedenis, ontwikkeld door het Huygens ING.

De twee wetenschapshistorische tijdschriften werden gedigitaliseerd en ontsloten met financiële steun van NWO, genootschap Gewina en het Huygens ING.

Reageren

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te controleren of u een menselijke bezoeker bent en om spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Type de karakters die u in het plaatje ziet.

Gepost op:

maandag 1 mei 2017 - 9:42

Type bron

Delen