Historici.nl

Gepubliceerd op 28-04-2021

NIOD – Medewerker Algemene Zaken / Receptionist

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies werd op 8 mei 1945 opgericht om met onafhankelijk onderzoek de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Nederlands-Indië in kaart te brengen. De laatste decennia is deze expertise uitgebreid tot onderzoek naar van massaal geweld en genociden in Europa en elders in de wereld. Het NIOD is een wetenschappelijk onafhankelijk en tegelijk sterk maatschappelijk georiënteerd instituut.

Daarnaast beheert het NIOD drie kilometer archief, een bibliotheek met 75.000 titels en een grote fotocollectie. Zowel wetenschappers als particulieren kunnen bij het NIOD terecht voor informatie of het raadplegen van de uitgebreide collectie. Het NIOD is gevestigd in een monumentaal pand aan de Herengracht 380, in het centrum van Amsterdam. Het NIOD telt circa 80 medewerkers. Het is één van de 15 instituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Binnen het NIOD is de Afdeling Algemene Zaken verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en ondersteunt de gehele organisatie op het gebied van faciliteiten, het gebouwbeheer, ICT, secretariaat, en communicatie.

Wij zijn per direct op zoek naar versterking van ons team en zoeken een:

Medewerker Algemene Zaken / Receptionist

0,6-0,8 fte (in overleg)

Werkzaamheden
Vanuit de receptie ondersteun je de organisatie, haar medewerkers en bezoekers. Tot de dagelijkse werkzaamheden behoren dagopening gebouw, brand- en sluitronde, gasten en studiezaalpubliek ontvangen en te woord staan, telefoon beantwoorden, klein dagelijks onderhoud apparatuur/verlichting, bestellingen plaatsen, storingsmeldingen doen, ICT ondersteuning, logboeken, toezicht op het afvalbeheer, beheer vergaderzalen. Verder ben je lid van de BHV organisatie (en plaatsvervangend hoofd BHV) en hou je je toezicht op de veiligheid van medewerkers en de collectie.

Naast deze dagelijkse werkzaamheden heb je binnen het team een organiserende en uitvoerende rol bij evenementen die plaatsvinden bij het NIOD of die het NIOD op andere locaties organiseert.

Tevens heb je een ondersteunende rol tijdens het indiensttredingsproces van nieuwe medewerkers en een actieve rol op hun eerste werkdag. Hierin werk je samen met het verschillende medewerkers uit de gehele organisatie.

Tot slot draag je binnen de afdeling bij aan de uitvoering van een ARBO/ preventie plan.

Wie zoeken we?
Wij zoeken een all round medewerker die voldoening haalt uit contact met bezoekers en medewerkers. De geschikte kandidaat vindt het leuk om dingen te regelen en – alleen of samen met collega’s – zaken op te lossen en voor elkaar te krijgen. We zoeken een energieke collega met een handen uit de mouwen steken-mentaliteit. De geschikte kandidaat ziet het werk, pakt dingen zelfstandig op, neemt er verantwoordelijkheid voor en communiceert hier helder over met betrokkenen.

We zoeken iemand die woont in Amsterdam, op pak ‘m beet 15 minuten fietsafstand van kantoor. Dit is belangrijk zodat je bij calamiteiten snel op locatie bent.

Wat neem je mee?

  • Je beschikt tenminste over een relevante opleiding en/of enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je werkt graag zelfstandig, maar functioneert ook goed in teamverband;
  • Je bent accuraat, dienstverlenend, oplossingsgericht en stressbestendig;
  • Je bent zowel in staat om de handen uit de mouwen te steken, als in staat mee te denken in het optimaliseren van werkprocessen op je vakgebied;
  • Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je bent sociaal, representatief en communicatief;
  • Je beheerst de voor je vak noodzakelijke vaardigheden en hebt ruime ervaring met Microsoft Office.

Wat bieden wij?
Voor de functie geldt dat je een aanstelling krijgt bij de KNAW en het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor een jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal €2.052,- en maximaal €2.853,- (schaal 6 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantieuitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Reactie:
Je kunt je sollicitatie (brief met CV) tot 15 mei 2021 sturen naar sollicitaties@bb.huc.knaw.nl. Bij het onderwerp vermelden Medewerker Algemene Zaken/ Receptionist.

Informatie is verkrijgbaar bij Wendel ten Arve, e-mail: w.ten.arve@niod.knaw.nl.
Meer informatie over het NIOD is verkrijgbaar via www.niod.nl | Instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies.

Wij streven naar een diverse en inclusieve werkomgeving voor het gehele personeelsbestand (ongeacht leeftijd, geslacht, seksualiteit, huidskleur, religie, culturele achtergrond). Om een gebalanceerde samenstelling van ons personeelsbestand verder te vergroten, wordt met deze aspecten rekening gehouden bij de selectie.

Meer informatie

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.