Historici.nl

Gepubliceerd op 06-03-2018

Noord-Hollands Archief: Medewerker Beeld- en AV-collecties

Het Noord-Hollands Archief gelooft in de onschatbare waarde van archieven voor onze samenleving. Ze zijn onmisbaar voor een gezonde democratie en een goed werkende overheid. Archieven verschaffen kennis en geven burgers wortels, die hen steviger doen staan.

Het Noord-Hollands Archief is een deskundige partner voor overheden bij het borgen van de duurzame toegankelijkheid en betrouwbaarheid van hun archieven en fungeert bovendien als hét informatiecentrum voor de geschiedenis van Noord-Holland en gemeenten in Kennemerland en Amstel- en Meerlanden.

De unieke historische beeldcollecties (Kennemer en Provinciale Atlassen) en de audiovisuele collecties van het Noord-Hollands Archief worden voor een breed publiek toegankelijk gemaakt en digitaal aangeboden op de website.

Voor het werkterrein historische beeldcollecties zijn wij op zoek naar een

Medewerker beeld- en AV-collecties

(28 uur per week)

Wat ga je doen?
Je draagt bij aan het beheer en toegankelijk maken van de beeld- en AV-collecties. Je houdt je bezig met het inventariseren, selecteren en verwerken van dit materiaal. Hier leg je de verbinding met andere archieven en collecties van het Noord-Hollands Archief. Ook verwerf je beeld- en AV materiaal dat representatief is voor het werkingsgebied van het Noord-Hollands Archief. Samen met collega’s begeleidt je de assistent-medewerkers en het team vrijwilligers.

Wat breng je mee?
Je hebt een HBO-opleiding in het vakgebied van Cultureel Erfgoed of Archivistiek afgerond of bijvoorbeeld de studie Media, Informatie, Communicatie (MIC) gevolgd. Je hebt kennis en ervaring in het werken met analoog én digitaal beeldmateriaal, collectiebeheersystemen en metadata. Je hebt het talent om vernieuwing in je werk te brengen, bent enthousiasmerend en hebt een verfrissende kijk. Om samen resultaten te behalen, verbindt je graag jouw talenten met die van je collega’s.

Ons aanbod
Het Noord-Hollands Archief is een open en toegankelijke organisatie. Een fijne werkomgeving waar je je vak met passie kunt uitoefenen en samen met anderen resultaten kunt behalen. In genoemde functie bieden we je bij een 36-urige werkweek een salaris van maximaal € 3.376,- bruto per maand (schaal 8) en een Individueel Keuzebudget van 16,8% (salaristabel januari 2018). Daarnaast beschikt het Noord-Hollands Archief over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. De CAO voor gemeenteambtenaren (CAR-UWO) is van toepassing.

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Oskar Brandenburg, hoofd afdeling archief- en collectiebeheer (telefoon 06-12443769). Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Simone Beemsterboer, adviseur en coach Human Resource Development (telefoon 06-23396042). Alle informatie over het Noord-Hollands Archief vind je op onze website.

Solliciteren
We ontvangen je sollicitatie (motivatiebrief en curriculum vitae) graag uiterlijk 13 maart 2018. Stuur deze samen in een pdf-bestand naar vacatures@noord-hollandsarchief.nl ter attentie van Lieuwe Zoodsma, directeur. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 20 maart 2018, het arbeidsvoorwaardengesprek op maandag 26 maart 2018.

Voor meer informatie, zie ook de vacature op de website van het Noord-Hollands Archief.

Noord-Hollands Archief| Toezichthouder Informatiebeheer
Door Redactie Historici.nl
Publieksgerichte informatiespecialist
Door Redactie Historici.nl
Het Noord-Hollands Archief –| Archiefinspecteur
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.