Historici.nl

Gepubliceerd op 29-10-2018

Noordhoff Uitgevers Stage VO Geschiedenis

  • 32 uur per week
  • Groningen
  • 31 oktober 2018

Ben jij een echte aanpakker en lijkt het je leuk om 4-6 maanden mee te draaien op onze afdeling Voortgezet Onderwijs Geschiedenis. Ben jij zelfstanding, accuraat en beschik je over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste student die mee wil werken aan het ontwikkelen van de methode ‘Geschiedeniswerkplaats’. Je krijgt te maken met alle facetten van het uitgeefproces, waarbij je leert over hoe een lesmethode tot stand komt. Digitalisering speelt hierbij een belangrijke rol.

Je opdracht
Je zult kennismaken met het schrijven en uitgeven van (digitaal) lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. Tijdens je stage doe je ervaring op met het schrijfproces, de productiefase, digitalisering en marketing en sales. We nemen je mee in alle facetten van het uitgeven, waarbij je de kans krijgt om te ontdekken waar je interesse en talent ligt.

Je gaat daarnaast redactie- en invoerwerkzaamheden doen voor zowel folio als digitaal en ons helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe editie.

Het is ook mogelijk naast deze werkzaamheden nog een specifieke onderzoeksopdracht te doen in overleg met de uitgever van het fonds, indien wenselijk.

Wat kun je verwachten?

  • Je kunt tijdens je stage rekenen op professionele begeleiding.
  • Je werkt in een team met iedereen die bij Geschiedeniswerkplaats betrokken is.
  • De start en duur van de stage is bespreekbaar, afhankelijk van jouw voorkeur.
  • Het mag een fulltime of parttime stage zijn. Het aantal uren is bespreekbaar.
  • Je standplaats is Groningen.
  • Je stagevergoeding bedraagt € 450,- per maand bij een fulltime stage (36 uur)

Wij zoeken een zelfstandige student met goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Kennis van geschiedenis is een pré, maar niet noodzakelijk.

Je krijgt alle ruimte voor je eigen ontwikkeling en het inbrengen van jouw ideeën. Ben je enthousiast over Noordhoff Uitgevers dan nodigen wij je uit om je interesse kenbaar te maken!

Solliciteren?
Wil je meer informatie over deze stage of solliciteren? Neem dan contact op met: Arthur Venhoven, uitgever Geschiedeniswerkplaats: a.venhoven@noordhoff.nl of 06-30436296.

Ga voor meer informatie over deze vacature naar de website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.