Ben jij een enthousiaste onderzoeker met kennis van naoorlogse politieke geschiedenis? Dan verwelkomen we jou graag bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. Jouw onderzoek richt zich op het functioneren van de parlementaire democratie na de Tweede Wereldoorlog, geplaatst in de nationale en internationale context.

Als onderzoeker maak je deel uit van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG) dat is verbonden aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit. Je onderzoek bij het CPG richt zich op het functioneren van de parlementaire democratie na de Tweede Wereldoorlog, geplaatst in de nationale en internationale context. Je werkt samen met een team van enthousiaste onderzoekers aan een aantal onderzoekstaken, waarbij je aan de hand van toegespitste vragen diverse politieke bronnen en mediaverslagen bestudeert. Je presenteert je resultaten op verschillende manieren: in monografieën, in wetenschappelijke tijdschriften en in bijdragen bedoeld voor een breder publiek. Op dit moment start het CPG een onderzoek naar de ontwikkeling van politiek, beleid en parlement in de jaren tachtig. Dus zal een belangrijk deel van je werkzaamheden de komende jaren bestaan uit het verrichten van onderzoek naar deze periode en het publiceren daarover onder andere in het nieuwe deel van de serie Parlementaire Geschiedenis van Nederland na 1945.

Daarnaast krijg je de ruimte jezelf te ontplooien door het leveren van een bijdrage aan het gevarieerde takenpakket van het instituut: de verwerving van 2e en 3e geldstroomfinanciering voor onderzoek, het verzorgen van politieke duiding in de media, het deelnemen aan commissies en de organisatie van symposia en congressen.

We streven naar een team waarin verschillende kwaliteiten en perspectieven samenkomen, en naar een werkomgeving die ruimte biedt voor verschillen, ook met het oog op wetenschappelijke innovatie.