Historici.nl

Gepubliceerd op 24-11-2020

Onderzoeker ProDemos ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’

ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa. Hiervoor organiseert ProDemos in zowel Den Haag als de rest van Nederland een verscheidenheid aan educatieve programma’s en activiteiten. ProDemos streeft ernaar om de kwaliteit hiervan continu te verbeteren en daarvoor is goed (wetenschappelijk) onderzoek essentieel. Om de kwaliteit van deze programma’s te onderzoeken en te kijken of deze programma’s het gewenste doel behalen zijn wij op zoek naar een wetenschappelijk onderzoeker voor 8 uur per week.

Wij zijn op zoek naar een: Onderzoeker, 8 uur per week.

Wat ga je doen als onderzoeker?
Als onderzoeker ga je zelfstandig (kwantitatief) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren binnen ProDemos. Dit behelst het gehele onderzoeksproces van het ontwikkelen van vragenlijsten, het benaderen van scholen om deel te nemen, het laten invullen van vragenlijsten, tot het analyseren van de verzamelde data en het schrijven van rapporten. Daarnaast onderhoud je contacten met scholen, overleg je met andere medewerkers over de praktische relevantie en toepasbaarheid van de resultaten en presenteer je de resultaten binnen en buiten de organisatie.

Functie-eisen

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau
  • Je hebt een relevante opleiding
  • Je bent flexibel ingesteld en een gemotiveerde onderzoeker
  • Je hebt kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden en enige ervaring in het zelfstandig opzetten en uitvoeren van onderzoek
  • Je hebt goede (Nederlandstalige) schrijfvaardigheid
  • Je hebt affiniteit met ProDemos en haar doelstellingen (pre)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

  • Een dienstverband voor 8 uur per week, in eerste instantie voor 1 jaar.
  • Salariëring in schaal 9 van de cao Sociaal Werk, minimaal € 2.936,- bruto op basis van een fulltime dienstverband (36 uur); inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Een individueel keuzebudget (in salaris of vakantie-uren) van circa 19% van het jaarsalaris.
  • Een interessante, inspirerende en afwisselende werkomgeving

Werkgever

ProDemos
ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

Additionele informatie

Heb je interesse?
Je kunt reageren op deze vacature via onze sollicitatiepagina tot 1 december 2020. Je sollicitatie is goed aangekomen als je een automatische bevestiging hebt ontvangen.

Heb je eerst vragen over de functie? Dan kun je contact opnemen met wetenschappelijk adviseur dr. Frank Wanders, via 06-30596968 (ma, wo, do, vrij) of f.wanders@prodemos.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.