Historici.nl

Gepubliceerd op 08-07-2019

Onderzoeksassistent/StudentAssistent OPG

De werkzaamheden van de onderzoeksassistent of student-assistent bestaan uit diverse organisatorische en administratieve werkzaamheden voor de landelijke Onderzoekschool Politieke Geschiedenis en de internationale Association for Political History.

Functie-eisen

  • Nauwkeurig kunnen werken;
  • Affiniteit met (politieke) geschiedenis;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke aanstelling van 8 maanden voor 6 uur in de week, schaal 5/schaal SA van de cao-NU. Het Huygens ING biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling en 6 weken vakantie op jaarbasis.

Werkgever

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis
Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Huygens ING werkt met het IISG en het Meertens Instituut samen in het KNAW Humanities Cluster waarin hoogstaand geesteswetenschappelijk onderzoek wordt verricht met toepassing van geavanceerde en digitale methoden.

Het Huygens ING onderzoekt teksten en bronnen uit het verleden met behulp van nieuwe methoden en technieken. Het instituut staat voor innovatie in de onderzoeksmethoden, maar ook voor een beter begrip van de Nederlandse cultuur en geschiedenis bij een breed publiek. Het instituut heeft ongeveer 100 medewerkers en een omzet van circa € 6,5 miljoen. Van veel projecten maakt software ontwikkeling een belangrijk deel uit. Het instituut is gehuisvest in het centrum van Amsterdam.

Additionele informatie
Meer informatie: voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Margit van der Steen via 020-2246900 of per e-mail: margit.van.der.steen@huygens.knaw.nl.

Solliciteren.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.