Historici.nl

Gepubliceerd op 01-12-2015

Oproep: Johanna Naberprijs 2016

Is jouw scriptie over vrouwen- en/of gendergeschiedenis € 500 waard?

In het voorjaar van 2016 wordt voor de veertiende maal de Johanna W.A. Naberprijs uitgereikt voor de beste afstudeerscriptie (Master niveau, doctoraal scriptie of licentieverhandeling) op het gebied van vrouwen-/gendergeschiedenis. Deze prijs wordt uitgeloofd door Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis en de Vereniging voor Genderschiedenis (VVG) met als doel het onderzoek op het gebied van vrouwen-/gendergeschiedenis te bevorderen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging voor Gendergeschiedenis (VVG) in april 2016.

Heb jij een scriptie geschreven op dit gebied? Dan roepen Atria en de VVG je op mee te dingen naar deze prijs waar je € 500 mee kunt verdienen. En de eer natuurlijk! De prijs is genoemd naar Johanna Wilhelmina Antoinette Naber (1859-1941), schrijfster van talrijke historische studies en in 1935 één van de oprichtsters van het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (nu Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis).

Voorwaarden voor deelname

Iedereen die aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit of hogeschool een afstudeerscriptie op het gebied van vrouwen- en/of gendergeschiedenis heeft geschreven, komt in aanmerking voor deze prijs. Je hoeft geen historica/historicus te zijn, als het onderwerp van de scriptie maar betrekking heeft op vrouwen-/gendergeschiedenis. Je scriptie moet afgerond zijn tussen 1 december 2014 en 1 december 2015.

De sluitingsdatum voor inzending van je scriptie met ingevuld deelnameformulier is 5 januari 2016. Het reglement en meer informatie over de stichting vind je hier.

Het deelnameformulier kan je opvragen bij Atria (waar je ook met vragen terecht kan):

  • Atria
  • Johanna W.A. Naberprijs 2016
  • Vijzelstraat 20
  • 1017 HK Amsterdam
  • info@atria.nl

Zie ook http://www.atria.nl/atria/nl/onderzoek_en_advies/wetenschap/johanna_naberprijs.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.