Historici.nl

Gepubliceerd op 19-01-2016

Oproepen: Scriptieprijzen Brabantse geschiedenis en 17e Eeuw

Scriptieprijs Brabantse geschiedenis (Deadline: 25 januari 2016)

wetenschappelijke beoefening van de Brabantse geschiedenis aan de Nederlandse en Belgische universiteiten en hogescholen bevorderen en hebben daartoe een prijs ingesteld voor masterscripties die handelen over de geschiedenis van Brabant. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro en de mogelijkheid de bekroonde scriptie, omgewerkt tot een artikel, te publiceren in het Noordbrabants Historisch Jaarboek (NHJ). De redactie van het NHJ verzorgt de begeleiding bij het omwerken van de scriptie tot een artikel.

Meer informatie: http://www.kunsthistorici.nl/2016/01/scriptieprijs-brabantse-geschiedenis-dl-25-1/

Scriptieprijs Tijdschrift De Zeventiende eeuw (Deadline: 15 maart 2016)

De redactie van het tijdschrift De Zeventiende Eeuw treedt op als jury. Zij doet een beroep op de leden-docenten om de scriptieprijs onder de aandacht te brengen van studenten die een goede (onderzoeks) ma-scriptie hebben geschreven op het gebied van de cultuur in de Nederlanden tussen 1550 en 1720. Deelname staat open voor scripties uit alle relevante disciplines. Ook in het Engels, Duits of Frans geschreven scripties komen in aanmerking. De winnende scriptie wordt omgewerkt tot een artikel dat verschijnt in De Zeventiende Eeuw. Voorwaarde is wel dat het materiaal uit de scriptie niet al elders is gepubliceerd of aangeboden is aan andere tijdschriften.

Kandidaten dienen hun scriptie in tweevoud, vergezeld van een beknopt curriculum vitae en enige informatie over de scriptie (periode van onderzoek, naam van de begeleider, korte samenvatting) voor 15 maart 2016 op te sturen naar de secretaris van de jury:

Dr. Griet Vermeesch, Vrije Universiteit Brussel, Vakgroep Geschiedenis, Pleinlaan 2, 1050 Brussel

Bron: https://www.de-zeventiende-eeuw.nl/announcement/

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.