Historici.nl

Gepubliceerd op 19-06-2023

Penningmeester – Skript Historisch Tijdschrift

Zoek je historische verdieping naast je opleiding? Heb je een scherp oog voor taal? Ben je goed met financien? En wil je lid worden van een actieve redactie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Skript Historisch Tijdschrift is een onafhankelijk wetenschappelijk historisch blad dat nauwe banden onderhoudt met Athenaeum Boekhandel en de Universiteit van Amsterdam. Skript biedt sinds 1979 getalenteerde studenten de kans om hun werk aan een breder publiek te presenteren. Ook organiseert Skript jaarlijks de Skriptieprijs voor de beste bachelorscriptie met een historische insteek. Als redacteur beoordeel je kopij, redigeer je artikelen, hou je interviews met historici als Madeleijn van den Nieuwenhuizen, Maarten van Rossem en Antony Beevor, en schrijf je recensies. Ook beheer je als penningmeester de financien van Skript. Zo maak je een begroting en jaaroverzicht bij de aanvang van het nieuwe jaar en vraag je, indien nodig, subsidies aan. De positie (onbezoldigd) neemt, inclusief de wekelijkse vergadering (op locatie), ongeveer 4 tot 8 uur per week in beslag. Ben je geinteresseerd? Stuur je CV, motivatiebrief en een voorbeeld van geschreven werk tot en met zondag 25 juni 2023 naar skript-fgw@uva.nl.Skript is ook te vinden op Instagram (@skripthistorischtijdschrift), LinkedIn en tijdelijk via https://lnkd.in/eDJaCVSP.

Wat krijg je?
Je doet bestuurlijke en organisatorische ervaring op in een stichting;
Je bent onderdeel van een enthousiaste en actieve redactie.

Wat vragen we?
Goede beheersing van de Nederlandse taal, in zowel woord als geschrift;
Interesse in geschiedenis;
Redactionele ervaring is geen vereiste;
Kennis en inzicht in financiele processen, voor het opstellen van het financiele jaarverslag en de jaarbegroting;

Arbeidsvoorwaarden: 
Het betreft een onbezoldigde functie;
De redactie vergadert eenmaal per week, momenteel op woensdagavond;
Je hebt ongeveer vier tot acht uur per week te besteden aan je werk bij Skript;

Gevraagd wordt een beschikbaarheid van ten minste een termijn van een jaar (circa juli 2023 – juli 2024).

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.