Historici.nl

Gepubliceerd op 24-04-2015

Platform Modemuze geopend

Modemuze is een platform voor liefhebbers van mode en kostuums in Nederland: ter inspiratie, ontdekking en verdieping. Nederlandse musea bezitten talrijke grote en kleinere mode- en kostuumcollecties die vanwege de kwetsbaarheid niet permanent zichtbaar zijn voor het publiek. Modemuze wil online collecties en verhalen met elkaar verbinden als een bron van inspiratie voor een breed publiek. 

Eén grote Nederlandse mode-en kostuumcollectie

De tienduizenden kleren en accessoires vertegenwoordigen samen voor het overgrote deel vijf eeuwen mode- en kostuumgeschiedenis, beginnend bij de 16de eeuw en eindigend vandaag. De mode- en kostuumcollecties van musea zullen in fases op dit platform vindbaar en doorzoekbaar worden gemaakt. Modemuze werkt samen met Europeana Fashion, een Europees portal voor mode-en kostuumcollecties, aan het beschikbaar maken van mode en kostuumcollecties online.

Klik hier voor het digitale patform Modemuze

Zie ook het artikel dat erover verscheen in de Volkskrant van 22 april 2015.

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.