Historici.nl

Gepubliceerd op 10-06-2016

Postdoc onderzoeker geschiedenis of historische letterkunde, KNAW

Voor het onderzoeksproject over de Friese humanist en bestuurder Viglius van Aytta (1507-1577) zoeken wij per 1 september 2016 een Postdoc (m/v). Als nieuwe collega zult u in de eerste plaats een wetenschappelijke monografie schrijven over het door Viglius van Aytta gestichte College van de Tarweschoof aan de Leuvense universiteit. Verder zult u meewerken aan het opzetten van een publiekstentoonstelling en aan de organisatie van een internationaal wetenschappelijk congres over Viglius van Aytta. Beide evenementen zullen worden ingepast in het programma van Culturele Hoofdstad Leeuwarden en plaats vinden in het najaar van 2018.

Wat vragen wij van u?

  • Een voltooid proefschrift op een voor dit onderzoeksterrein relevant onderwerp en bijhorend publicatiedossier;

  • Aantoonbare ervaring met teamwork in een wetenschappelijk project;

  • Initiatief nemen bij het uitbouwen van een wetenschappelijk netwerk;

  • Ervaring met de organisatie van tentoonstellingen en belangstelling voor museumkunde strekken tot aanbeveling.

U kunt reageren op deze vacature tot en met 26 juni 2016.
Meer informatie 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.