Historici.nl

Gepubliceerd op 08-07-2016

Praktijkassistent Cultuurgeschiedenis vanaf 1750 (50%), KU Leuven

Voor de Onderzoeksgroep Cultuurgeschiedenis vanaf 1750, Leuven zoeken wij iemand die halftijds als praktijkassistent zal werken.

Functie

Als praktijkassistent (50%) sta je in voor de didactische ondersteuning van de colleges die worden verzorgd door de docenten van de onderzoeksgroep ‘Cultuurgeschiedenis vanaf 1750’. Je begeleidt onderzoeksopdrachten van studenten in de bachelor en de master geschiedenis en assisteert bij de correctie van papers en examens. Je bent betrokken bij de dagelijkse werking van de onderzoeksgroep.

Profiel

Je bent Master in de Geschiedenis (of wordt dit in september 2016) en hebt aantoonbare interesse in de cultuurgeschiedenis vanaf 1750.
Je hebt goede didactische, communicatieve, organisatorische en redactionele vaardigheden.
Je bent een gedreven en getalenteerde onderzoeker.

Aanbod

Wij bieden een halftijdse aanstelling van één jaar, mogelijk verlengbaar. Indien de kandidaat hier interesse voor heeft, kan de aanstelling worden uitgebreid met een 10% aanstelling als praktijkassistent in de Specifieke Lerarenopleiding Geschiedenis.
Sollicitatiegesprekken gaan door op woensdag 10 augustus. Aanstelling vanaf 15.09.2016.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Kaat Wils, mail: kaat.wils@kuleuven.be of prof. dr. Tom Verschaffel, mail: tom.verschaffel@kuleuven.be. Over de bijkomende 10% aanstelling is meer informatie te verkrijgen bij prof. dr. Karel Van Nieuwenhuyse, karel.vannieuwenhuyse@kuleuven.be.

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 02/08/2016 via onze online sollicitatietoepassing.
Meer informatie

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.