Historici.nl

Gepubliceerd op 17-08-2015

Professor J.M. van Winter Stipendium 2016

Het bestuur van de Stichting Gastronomische Bibliotheek nodigt studenten en onderzoekers uit om een aanvraag in te dienen voor het Professor J.M. van Winter Stipendium 2016.

De Stichting Gastronomische Bibliotheek beoogt met de instelling van dit stipendium:

  • de grote verdienste te eren van prof. dr. J.M. van Winter, emeritus hoogleraar in de Middeleeuwse Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, voor de studie van de geschiedenis van het eten en drinken in de middeleeuwen;
  • het gebruik van de collectie Geschiedenis van de Voeding van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam te stimuleren.

De Stichting Gastronomische Bibliotheek werd in 1993 opgericht door Johannes van Dam, Joop Witteveen en Bart Cuperus met het doel hun particuliere verzamelingen op het gebied van de geschiedenis van de voeding voor de toekomst veilig te stellen. De Stichting besloot in 2005 om de bibliotheek onder te brengen bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Aanmeldingen kunnen tot uiterlijk 15 oktober 2015 worden gestuurd naar: Bijzondere Collecties, t.a.v. drs. J. Mammen, Oude Turfmarkt 129, 1012 GC Amsterdam (email: j.j.mammen@uva.nl).

Meer informatie.

Professor J.M. van Winter Stipendium 2019
Door Redactie Historici.nl
Professor J.M. van Winter Stipendium 2022
Door Redactie Historici.nl
Prijs: Aanmelden voor de Prof. Van Winterprijs 2015
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.