Historici.nl

Gepubliceerd op 21-08-2023

Projectassistent bij de werkgroep Vrouwen van het Rijksmuseum – Rijksmuseum

Je werkt direct samen met de voorzitter en de projectleider van de werkgroep. Dat betekent een administratieve en ondersteunende rol bij de organisatie van het jaarlijkse symposium, de interne lezingen en de maandelijkse overleggen van de werkgroep en de subgroepen binnen het project. Je assisteert het Dagelijks Bestuur van de werkgroep dat tweewekelijks overlegt en de lopende zaken bijhoudt. Je maakt verslagen van de vergaderingen, verzorgt de correspondentie met internationale sprekers, behandelt de inkomende e-mails en de vele vragen voor informatie en deelname aan externe activiteiten.

Werken bij het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum is van én voor iedereen. Jij maakt deel uit van de museum brede werkgroep Vrouwen van het Rijksmuseum als lid van de subafdeling Schilder- en beeldhouwkunst. De werkgroep bestaat uit ca. 20 personen die regelmatig in verschillende overleggen bijeenkomen. Dat vereist goede en efficiënte interne communicatie. Jij zult daarbij een belangrijke rol hebben. Voor het project Vrouwen van het Rijksmuseum worden regelmatig ontvangsten en evenementen georganiseerd. Jij hebt daarbij een ondersteunende rol.

Wat breng jij mee?
We zijn benieuwd naar wie jij bent, waar jij vandaan komt en welk talent jij toevoegt aan ons team. Jij combineert je kennis en ervaring met interesse in kunst en cultuur met een talent voor organisatie. Je bent zelfstandig, proactief en communicatief.  Verder heb je:

 • wo-werk- en -denkniveau;
 • een afgeronde studie BA kunst- of cultuurgeschiedenis;
 • aantoonbare ervaring in het organiseren en aansturen van een team; 
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in Nederlands en Engels;
 • soortgelijke ervaring in een museale omgeving strekt tot aanbeveling.

Wat krijg je ervoor terug?
Dit is je kans om deel te nemen aan een vernieuwend project binnen het Rijksmuseum en samen te werken met de collega’s van de werkgroep Vrouwen van het Rijksmuseum, afkomstig van vele afdelingen. Je krijgt zo een beeld van het hele museumbedrijf en krijgt ervaring met de organisatie van verschillende evenementen.

 • een brutomaandsalaris van € 2.963 tot € 3.763 per maand op basis van 36 uur (schaal 8 van de museum-cao);
 • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering;
 • een contract voor 1 jaar met mogelijk verlenging; 
 • In overleg thuiswerken, inclusief een budget om jouw thuiswerkplek naar wens in te richten;
 • een volledige ov-reiskostenvergoeding vanaf 5 km (tot maximaal € 345,-). De kosten die je maakt als jij je fiets op het station in een bewaakte fietsenstalling zet worden ook volledig vergoed;
 • na je proeftijd ontvang je een museumjaarkaart met onbeperkte toegang tot 450 musea in Nederland. In het Rijksmuseum ben je (tijdens openingstijden) altijd welkom met 1 gratis introducé;
 • deelname aan verschillende events en sportactiviteiten, zoals de Rijksrun.

Enthousiast?
Maak er direct werk van en solliciteer vóór 2 oktober 2023. Het sollicitatieproces verloopt als volgt:

 1. Na ontvangst van je cv en motivatie gaan we voor je aan de slag.
 2. Zien we een match? Dan plannen we graag een eerste kennismakingsgesprek. We horen graag wie je bent, welke ervaring je hebt en wat je aanspreekt in deze functie.
 3. Deze gesprekken zullen we plannen op 10 en/of 12 oktober.
 4. Is dit gesprek ook positief? Dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek.
 5. Zijn we beiden enthousiast? Dan krijg je van ons een aanbod.

Heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij
Tot 13 september: Jenny Reynaerts, voorzitter van de werkgroep Vrouwen van het Rijksmuseum, j.reynaerts@rijksmuseum.nl

Van 13 tot 30 september: Iris van Santen, projectleider afdeling Tentoonstellingen i.van.santen@rijksmuseum.nl 

Solliciteer!

Bekijk hier de vacature op de website van het Rijksmuseum.

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.