Historici.nl

Gepubliceerd op 23-01-2024

Projectleider Tentoonstellingen en Presentaties – Telyers Museum

Teylers Museum is het oudste museum van Nederland. Het is opgericht in 1784 en nog altijd gevestigd in het oorspronkelijke gebouw. In het museum kun je jezelf verwonderen over kunst en wetenschap. Het heeft een unieke verzameling fossielen, mineralen, boeken, munten, penningen, natuurkundige instrumenten, schilderijen en tekeningen die van internationale betekenis is. We organiseren uiteenlopende en succesvolle (internationale) tentoonstellingen: van Leonardo da Vinci tot Dinomakers, van De Grote Illusie – 200 jaar Virtual Realities tot Hockney’s Eye.

Inhoud van de functie

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en realiseren van tentoonstellingen en presentaties over kunst, wetenschap en de oprichtingsidealen van Teylers Museum. Je doet dit binnen de randvoorwaarden van de projectdoelstellingen. Je bent ervaren in het leiding geven aan projectmedewerkers in meerdere grote en kleine tentoonstellings- en (vaste) presentatie-(deel)projecten die naast elkaar lopen.

Bekijk via deze link de vacature op de website van Teylers Museum.

Werkzaamheden

Je komt werken bij een informele organisatie, op de afdeling Publiekszaken. Je belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • projectleiderschap van tentoonstellingen en presentaties, vanaf de projectvoorbereiding en -definiëring t/m de projectafronding en -evaluatie;
 • het opstellen van de projectdocumenten voor de verschillende projectfases;
 • de interne afstemming met opdrachtgever en afdelingshoofden;
 • het bewaken van de gestelde eisen wat betreft kwaliteit, tijd en geld/kosten;
 • het aansturen van het projectteam en de diverse extern betrokken partijen, zoals
  tentoonstellingsvormgevers en -bouwers;
 • de coördinatie van de afstemming van deelprojecten bij de tentoonstelling, zoals
  fondsenwerving, marketingcommunicatie en educatie;
 • het creatief omzetten van concepten naar tentoonstellingen en monitoring van de verdere
  uitwerking.

Wat bieden wij?

Een bruisende werkplek midden in Haarlem. Een dienstverband voor 32 uur per week, met passende arbeidsvoorwaarden conform de Museum cao. De functie is ingeschaald in schaal 11:
(met ingang van 1 januari 2024) bedraagt het salaris tussen de € 3.801,- en € 5.075,- bruto per maand op basis van een fulltime (36-urige) werkweek. Je krijgt in eerste instantie een
arbeidsovereenkomst voor een jaar.

Profiel

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in een museale
  omgeving.
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ruime ervaring met projectmatig werken, incl. begroten, budgetbeheer en
  planning.
 • Je hebt affiniteit met de breedheid van de verzamelgebieden en de geschiedenis van
  Teylers Museum.
 • Je werkt graag in teamverband, bent stressbestendig en resultaatgericht.
 • Je bent creatief, communicatief sterk en je kunt je schriftelijke uitstekend uitdrukken.

Reageren

We organiseren als oudste museum van Nederland actuele en verrassende tentoonstellingen. Ben jij de projectleider die daarbij vol overtuiging het voortouw neemt? Stuur je cv en persoonlijke motivatie, waarbij je reflecteert op de volgende vragen:

 • Beschrijf in het kort het tentoonstellingsproject dat je voor een andere organisatie hebt ontwikkeld en wat het succes daarvan was. Wat was jouw bijdrage daarin? En wat zou je een volgende keer anders doen?
 • Beschrijf in het kort hoe je in een eerder project een conflict tussen twee (in- en externe) stakeholders wist te voorkomen óf hoe je met het risico op een forse budgetoverschrijding bent omgegaan.

Stuur je reactie naar vacatures@teylersmuseum.nl onder vermelding van ‘Projectleider Tentoonstellingen en Presentaties’. De eerste gespreksronde zal plaatsvindenin de week van 5 februari 2024. Meer informatie over de functie is verkrijgbaar via het Hoofd Publiekszaken, Linda Mol: 06-18579812 of lmol@teylersmuseum.nl.

Teylers Museum wil iedereen gelijke kansen bieden en een open organisatie zijn waar mensen zich prettig en veilig voelen. We nodigen iedereen die hieraan kan bijdragen nadrukkelijk uit om te reageren.

Wetenschappelijk Medewerker – Teylers Museum
Door Redactie Historici.nl
Teylers Museum – Museumdocenten
Door Redactie Historici.nl
Limburgs Museum| Senior Projectleider Tentoonstellingen
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.