Historici.nl

Gepubliceerd op 16-01-2023

Projectmedewerker Arbeidsinspectie – IISG

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Onderzoeksmedewerker (1 fte/ 38 uur p/w voor 5 maanden, of een equivalente periode in deeltijd)

Algemene beschrijving

Het project 125 jaar Arbeidsinspectie is gewijd aan de geschiedenis naar de ontwikkeling van arbeid, arbeidsomstandigheden, arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen en het sociale verzekeringsstelsel in Nederland en de rol van de Arbeidsinspectie daarin tussen 1890 en 2025. Het project heeft de duur van 2 jaar en heeft als doel de oplevering van 2 boeken. Als onderzoeksmedewerker help je gedurende 5 tot 10 maanden (afhankelijk van je mogeljke inzet) met het verzamelen van materiaal dat voor het onderzoek gebruikt gaat worden.Wat ga je doen:Als onderzoeksmedewerker zal je materiaal verzamelen over de geschiedenis van de Nederlandse Arbeidsinspectie in de periode 1890-2025 uit de jaarverslagen en andere publicaties van de Arbeidsinspectie, en uit het archief van de Arbeidsinspectie Je zult zowel literatuur- als archiefonderzoek verrichten. De assistent zal in het project samenwerken met een postdoc onderzoeker en een fellow, de laatste leidt het onderzoek.Functie-profiel:

  • Het IISG zoekt een onderzoeksasssistent met ervaring met archiefonderzoek, bij voorbeeld blijkend uit een afgeronde of gevorderde masterstudie geschiedenis;
  • De onderzoekersassistent zal in de afdeling Onderzoek van het IISG opereren en een klankbord vinden in de andere twee teamleden.

FUNCTIE-EISEN

Functie-eisen:

  • Afgeronde of gevorderde masterstudie in de (sociale) geschiedenis of een verwante discipline;
  • Ervaring met sociaal historisch onderzoek op een relevant terrein en een relevante periode.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5-12 mnd.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €2.818 en maximaal €3.764 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 8 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW). Indien de kandiaat beschikt over een aantal jaar onderzoekservaring opgedaan na de studie is er een mogelijkheid in te schalen in schaal 9. Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

WERKGEVER

IISG

Over het IISG
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG – KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

ADDITIONELE INFORMATIE

Voor meer informatie kan gemaild worden met Prof. dr. Lex Heerma van Voss, klik op de naam om en email bericht te versturen.
APPLY
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.