Historici.nl

Gepubliceerd op 30-11-2022

Projectmedewerker data-extractie, crowdsourcing en communicatie- Huygens Instituut- KNAW

Functieomschrijving

Projectbeschrijving

REPUBLIC is een door NWO gefinancierd project met een looptijd van vijf jaar. REPUBLIC stelt zich ten doel de resoluties (besluiten) van de Staten-Generaal 1576-1796 digitaal te ontsluiten en online te publiceren. Voor dit op 1 maart 2019 gestarte project is het Huygens Instituut op zoek naar een medewerker die 1) meedraait in het team dat binnen het project verantwoordelijk is voor data-extractie; 2) de coördinatie verzorgt van het crowdsourcingsonderdeel van het project, waarin vrijwilligers de automatisch getranscribeerde tekst van de resoluties corrigeren en taggen; en 3) inhoudelijk invulling geeft aan de externe communicatie over het project, via onder meer de projectwebsite en sociale media.

Dit ga je doen:

  • Het uitvoeren van wisselende taken binnen het team informatie-extractie;
  • Het modereren van de bestaande vrijwilligersprojecten van REPUBLIC en het instrueren en enthousiasmeren van de vrijwilligers;
  • REPUBLIC onder de aandacht brengen van de beoogde doelgroepen door de technische aspecten van het project en het inhoudelijke potentieel van de resoluties van de Staten-Generaal op toegankelijke manieren inzichtelijk te maken.

Binnen het Huygens Instituut zul je deel uitmaken van de onderzoeksgroep Politieke Cultuur en Geschiedenis. De werkzaamheden vinden plaats in nauwe samenwerking met de afdelingen DH-Lab, Datamanagement en Digitale Infrastructuur.

Functie-eisen

Dit breng je mee:

  • Een afgeronde (research)masteropleiding binnen de (digitale) geesteswetenschappen;
  • Belangstelling voor en liefst ervaring met computationele informatie-extractie;
  • Affiniteit met het begeleiden en coördineren van vrijwilligers;
  • Goede communicatievaardigheden, bedrevenheid met sociale media;
  • Inzicht in de geschiedenis van de Republiek en ervaring met vroegmoderne handgeschreven bronnen zijn een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.960 en maximaal € 5.439,00 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 10 of 11) cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Solliciteren

Projectmedewerker REPUBLIC – Huygens Instituut KNAW
Door Redactie Historici.nl
Projectmedewerker data – NIOD
Door Redactie Historici.nl
Projectmedewerker Arbeidsinspectie – IISG
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.