Historici.nl

Gepubliceerd op 18-10-2022

Projectmedewerker data – NIOD

Functieomschrijving

Werken binnen een klein team van gepassioneerde collega’s binnen een groot netwerk van betrokken organisaties als inhoudelijke vraagbaak in een organisatienetwerk die op dit moment meer dan 250 collecties over de Tweede Wereldoorlog digitaal aan elkaar koppelt en online beschikbaar stelt voor een breed publiek? Bij Netwerk Oorlogsbronnen zoeken wij een nieuwe collega die kennis heeft over de geschiedenis van het toenmalige Koninkrijk der Nederlanden tijdens de Tweede Wereldoorlog en deze kennis weet te vertalen naar digitale toepassingen en applicaties. Wij zoeken iemand met gedrevenheid, professioneel en betrokken die goed de vertaalslag kan maken van kennis naar digitale toepassingen voor een breed publiek.

Functie-eisen

Dit breng je mee
Wij zoeken iemand die een Research Master heeft in geschiedenis, ervaring heeft met het werken in een erfgoedinstelling en aantoonbaar ervaring heeft met het werken met spreadsheets, databases en digitale werkomgevingen. Je kunt goed zelfstandig werken, bent eigenwijs op de juiste momenten en hebt ervaring met het schrijven voor een breed publiek en projectmatig werken.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.818 en maximaal € 3.764 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 8) cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Solliciteren

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.