Historici.nl

Gepubliceerd op 15-01-2024

Projectmedewerker Digitale Archiefdiensten – Het Utrechts Archief

Word jij enthousiast van digitale innovatie rondom archieven en informatiemanagement? Ben je analytisch, resultaatgericht en kun je goed samenwerken? Dan is deze tijdelijke klus binnen ons team Digitale Archiefdiensten wat voor jou.

Het Utrechts Archief bezit de grootste collectie archieven over de geschiedenis van stad en provincie Utrecht. Aan de rand van de binnenstad bevinden zich de studiezaal en de archiefdepots, en in het hart van de stad, het Museumkwartier, vind je het publiekscentrum voor onze tentoonstellingen en publieksprogramma’s. Het Utrechts Archief beschikt naast een fysiek depot al geruime tijd over een e-depot.

Het team Digitale Archiefdiensten van Het Utrechts Archief (HUA) is belast met het ontwikkelen en beheren van digitale bewaring; ons e-depot is daarvoor het belangrijkste instrument. Als ADI maak je deel van dit team dat bij de afdeling Inspectie & Collectiebeheer (I&C) is ondergebracht.

Wat ga je doen?

 • Je bent betrokken bij de proef-aansluiting op het e-depot tussen HUA en twee aangesloten overheidsorganisaties.
 • Je begeleidt hen bij de aansluiting op de e-depotvoorziening. Daarvoor voeren we impactanalyses en mapping-sessies uit.
 • Je adviseert over de inrichting van systemen, over opslag, over beheer en beschikbaar stellen.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt ervaring met metadata-mapping en impact analyses.
 • Je hebt kennis van structureren van informatie en van digitale informatiesystemen; bij voorkeur van (lokale) overheden.
 • Je bent communicatief vaardig en je kunt goed samenwerken.
 • Je bent analytisch en resultaatgericht.
 • Je werkt op Hbo-niveau. We kijken naar je kwalificatie (bijvoorbeeld op het gebied van ICT, archivering, informatiemanagement), maar ook naar je motivatie.

Wat bieden we jou?

 • een tijdelijke functie in een dynamische en op innovatie gerichte organisatie. HUA als digitale archiefbewaarplaats is in ontwikkeling;
 • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring, in schaal 9 of 10 bij een 36-urige werkweek binnen cao SGO;
 • een tijdelijk dienstverband voor 3 maanden, van maart t/m mei 2024 voor 16 uur per week.

Over Het Utrechts Archief

Het Utrechts Archief vindt diversiteit en inclusie belangrijk en heet daarom in zijn organisatie iedereen welkom, ongeacht leeftijd, geaardheid en achtergrond en met of zonder arbeidsbeperking. Onze kernwaarden zijn: verbindend, duurzaam, betrouwbaar en toegankelijk.

Inlichtingen en sollicitatie

Voel je je aangesproken en ben je beschikbaar, maar wil je eerst nog meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Kaj van Vliet, Afdelingshoofd Inspectie & Collectiebeheer en Rijks- en gemeentearchivaris, e-mail: k.vanvliet@hetutrechtsarchief.nl.

Je kunt je sollicitatie via e-mail vóór 22 januari 2024 richten aan: Anne-Marie van Vliet, P&O adviseur van Het Utrechts Archief, e-mail: vacature@hetutrechtsarchief.nl. De gesprekken zijn gepland op 1 februari 2024.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.