Historici.nl

Gepubliceerd op 01-02-2021

Projectmedewerkers Openbaarheid – NIOD-KNAW – Amsterdam

Binnen de Afdeling Collecties en Diensten is er tussen 1 maart 2021 en 31 mei 2021 ruimte voor twee tijdelijke Projectmedewerkers Openbaarheid. 

Functie-informatie
Je gaat collecties en archieven analyseren en deze op basis van gegeven parameters ten aanzien van openbaarheid kwalificeren in verschillende scenario’s. Je volgt daarbij een standaard werkproces. Jouw inhoudelijke beoordeling van de collecties zal uiteindelijk inzichtelijk maken welke archieven voor openbaarheid in aanmerking komen.

Het gaat om een zelfstandige functie die je uitvoert vanuit de studiezaal van het NIOD, maar je kan altijd een beroep doen op je collega’s in de afdeling voor afstemming en overleg. Je krijgt vooraf uiteraard een instructie van het te volgen proces. In verband met de coronamaatregelen kun je in de eerste weken vanuit huis werken. Voor de uiteindelijke analyse van de archieven kan je alleen in de studiezaal terecht, waar je voldoende afstand kan houden.

De functies zijn zeer geschikt om (meer) ervaring op te doen met het werken voor en met archieven.

Functie-eisen

Je hebt:

  • HBO werk- en denkniveau, en een opleiding op het gebied van archivistiek, geschiedenis, of cultureel erfgoed
  • Affiniteit met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog
  • Kennis van en ervaring met het werken met archieven

Je bent:

  • Iemand die van aanpakken houdt
  • Betrouwbaar en zelfstandig
  • Zeer accuraat

Arbeidsvoorwaarden
Het dienstverband bij het NIOD is voor de duur van 3 maanden, de beoogde startdatum is 1 maart 2021. Standplaats is Amsterdam. Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring, €2.059 – €2.853 op basis van een 38-urige werkweek (Schaal 7 CAO-NU). Het NIOD biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling en 6 weken vakantie op jaarbasis.

Werkgever

NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies
Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD – KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. De expertise van het NIOD ligt bij de verspreiding van kennis over de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en genocide. Naast wetenschappelijk onderzoek biedt het NIOD een inhoudelijk sterke en intensieve dienstverlening. Zowel professionals als particulieren kunnen bij het NIOD terecht voor informatie of het raadplegen van de uitgebreide collectie.

Additionele informatie
Neem voor meer informatie over de functie en de procedure contact op met Carlijn Keijzer, beleidsadviseur collecties en diensten, c.keijzer@niod.knaw.nl.

Meer informatie over het NIOD vind je op NIOD.nl.

SOLLICITEER

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.