Historici.nl





Gepubliceerd op 03-05-2023

Promovendus Rechtsgeschiedenis – Nijmegen

Functieomschrijving

Ken jij de ‘spelregels van de samenleving’ als geen ander en wil je graag een maatschappelijke bijdrage leveren? Als promovendus Rechtsgeschiedenis verricht je onderzoek in samenwerking met de juridische beroepspraktijk. Zo draag je bij aan nieuwe inzichten binnen jouw vakgebied. De positie biedt een verdiepte kennis van het privaatrecht en aangescherpte onderzoeks-en schrijfvaardigheid. Zo ben je na het promotietraject klaar voor een volgende stap in de rechtspraktijk of de rechtswetenschap.

Als promovendus schrijf je een rechtshistorisch-rechtsvergelijkend proefschrift op een van de rechtsgebieden die centraal staan in een van de onderzoeksprogramma’s van het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht. Denk hierbij aan het goederenrecht, financiering en zekerheden of insolventierecht. Met jouw onderzoek draag je bij aan kennis van en inzicht in het geldende ondernemingsgerichte privaatrecht.

Naast het verrichten van promotieonderzoek heb je verder geen onderwijstaken. Jouw aanstelling bestaat volledig uit onderzoekstijd. Gedurende het schrijven van je proefschrift treedt prof. mr. Corjo Jansen op als promotor en treedt mr. dr. Rian Bobbink op als dagelijks begeleider en copromotor.

Functie-eisen

  • Je hebt (bijna) een masteropleiding in de rechtsgeleerdheid afgerond.
  • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.
  • Je hebt goede studieresultaten.
  • Je bezit over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Je bezit over een sterk analytisch vermogen.
  • Je bent een enthousiaste collega met doorzettingsvermogen en wilskracht en beschikt over het vermogen tot het zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met twee en half jaar (vierjarig contact).

  • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
  • Het bruto salaris start met € 2.960 per maand op basis van een 38-urige werkweek en loopt op tot maximaal € 3.413 per maand vanaf het vierde jaar  (salarisschaal 10).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met twee en half jaar (vierjarig contact).
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De vaksectie Rechtsgeschiedenis van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt.

Dat gebeurt bijvoorbeeld via het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R). Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. Door de structurele kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk worden onderzoeksresultaten behaald, die niet slechts voor de rechtswetenschap maar ook voor de rechtspraktijk van belang zijn.

De vaksectie Rechtsgeschiedenis verzorgt in de bachelorfase twee hoofdvakken: Historisch-vergelijkende ontwikkeling van het Publiekrecht en Historisch-vergelijkende ontwikkeling van het Privaatrecht (Romeins recht). De vaksectie bestaat uit circa vijf medewerkers.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Additionele Informatie

Neem met inhoudelijke vragen over de functie contact op met mr. dr. Rian Bobbink, universitair docent Rechtsgeschiedenis, via 024 361 28 18 of rian.bobbink@ru.nl.
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.