Historici.nl

Gepubliceerd op 06-05-2019

Promovendus Theologische Universitieit Kampen

De Theologische Universitieit Kampen zoekt een promovendus voor een mede door het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) gefinancierd onderzoeksproject naar de geschiedenis van de Geestelijke Verzorging in de Nederlandse krijgsmacht na 1945 – m.n. de wisselwerking tussen krijgsmacht, kerken en samenleving –

We zoeken een enthousiaste, ondernemende en gemotiveerde onderzoeker, die zijn project zal uitvoeren onder leiding van de promotoren prof. dr. George Harinck (TU Kampen) en prof. dr. Jan Hoffenaar (NIMH/Universiteit Utrecht). Het project maakt deel uit van het onderzoeksprogramma van The Neocalvinism Research Institute (NRI) van de Theologische Universiteit (www.neocalvinism.org).

Taken

– Voltooiing van een proefschrift binnen vier jaar op basis van literatuur- en archiefonderzoek en interviews

– Deelname aan de onderzoeksgroepen van NIMH (Den Haag) en NRI (Kampen)

– Onderwijsprogramma volgen van een Nederlandse onderzoeksschool.

– Desgewenst de gelegenheid om een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) voor docenten in het wetenschappelijk onderwijs te halen

– Onderwijs- of bestuurstaken

Functie-eisen

– Een enthousiast jong academicus afgestudeerd (RMA of MA) in de geschiedenis of een andere relevante discipline, bij voorkeur met een 8 of hoger

– Intellectuele nieuwsgierigheid

– Aantoonbare onderzoekervaring en redactionele vaardigheden

– Communicatief

– Zelfstandig kunnen werken en in teamverband kunnen opereren

– Affiniteit met militaire en religiegeschiedenis strekt tot aanbeveling

– Een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal (aantoonbaar C1-niveau conform CEF)

Arbeidsvoorwaarden

De beoogde startdatum is 1 september 2019. Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor bepaalde tijd voor een periode van 1,5 jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende organisatieomstandigheden zal de aanstelling worden verlengd met een tweede periode van 2,5 jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO VSNU). Het salaris is afhankelijk van uw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling maximaal € 2.801,- bruto per maand (schaal P, CAO VSNU).De Theologische Universiteit biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

De Theologische Universiteit is een academische leer-werkgemeenschap van prikkelende, inspirerende en stimulerende onderzoekers, docenten, studenten en andere belanghebbenden. De TU Kampen is wettelijk aangemerkt als levensbeschouwelijke universiteit en is door haar kernactiviteit als opleiding van predikanten in de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) sterk met deze kerken verbonden. Tegelijk vervult de TU Kampen door haar positie als universiteit en in opdracht van de kerken een bredere functie in christelijk Nederland en in de samenleving. De instelling levert een actieve bijdrage aan de algemene bezinning op het christelijke geloof en de vorming van christenen uit verschillende kerken en kent een eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Solliciteren

Belangstellenden wordt verzocht voor 10 mei 2019 een motivatiebrief te sturen, met een CV plus contactinformatie van twee referenten, en een onderzoeksvoorstel van 800 woorden naar gharinck@tukampen.nl

Aanvullende informatie

Voor vragen omtrent de vacature kunt u contact opnemen met prof. dr. George Harinck (06 2241 8836; gharinck@tukampen.nl) of prof. dr. Jan Hoffenaar (06 1010 7979; j.hoffenaar@mindef.nl)

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 16 en op 24 mei 2019.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.