Historici.nl

Gepubliceerd op 24-08-2021

Provincie Noord-Holland: Communicatieadviseur Huis van Hilde

Als communicatieadviseur van archeologiemuseum Huis van Hilde laat je iedereen kennis maken met de rijke geschiedenis van Noord-Holland.

In archeologiemuseum Huis van Hilde zijn duizenden bijzondere archeologische vondsten en prachtige tentoonstellingen te zien. Jij zet je in om jong en oud enthousiast te maken en te informeren over alles wat er in het Huis van Hilde is te zien. Hou je van geschiedenis en archeologie, heb je ervaring met communicatie en weet je hoe je een breed moet publiek aanspreken? Dan is dit de baan voor jou!

Communicatieadviseur
Huis van Hilde

32 uur per week

Jouw baan
Huis van Hilde is het archeologiemuseum van de provincie Noord-Holland. Het gebouw in Castricum bestaat uit twee delen: het voor publiek toegankelijke Archeologiemuseum en het provinciaal depot voor archeologie van Noord-Holland. Het museum is vernoemd naar Hilde, een jonge vrouw die rond het midden van de vierde eeuw heeft geleefd. In het museum zijn naast Hilde zelf, tal van bodemvondsten vanaf de tijd van de Neanderthalers te zien. In 2015 werd het Archeologiecentrum geopend en al in 2017 werd het genomineerd voor Europees Museum van het jaar. Huis van Hilde is dan ook een belangrijke plek om Noord-Hollanders en andere geïnteresseerden te informeren over het ontstaan van de provincie en de archeologische vondsten die er gedaan zijn.

Jij brengt de collecties en de wisselende tentoonstellingen onder de aandacht van het publiek. Maar het gaat niet alleen maar om communicatie. Deze functie doet ook beroep op jouw marketingvaardigheden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk mensen naar het museum komen.

Als communicatieadviseur van het Huis van Hilde ben je verantwoordelijk voor het beheer van social media, de website, schrijf je persberichten, sta je de pers te woord en maak je communicatieplannen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de productie van communicatiemiddelen, zoals folders, posters, banners en inhouse signing. Ook ben je aanspreekpunt van de vrijwilligers en beantwoord je publieksvragen. Geniet jij van het maken van aansprekende content, ben je rap van tong, kan je goed schrijven, en hou je van cultuur en geschiedenis? Solliciteer dan snel!

Dit bieden wij

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 40.165 en € 57.378 (schaal 9) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuzebudget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.

Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken
Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst en bouw je voort op het verleden. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,5 miljoen Noord-Hollanders. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij.

Jij komt te werken in Castricum, in het team van Huis van Hilde. Dat team bestaat uit een museummanager, archeologen en een grote groep van zo’n 60 vrijwilligers. Iedereen waarmee je werkt is gepassioneerd over zijn of haar werk. Dat maakt dat er een fijne werksfeer is, waarin enthousiast met elkaar wordt samenwerkt. Daarnaast heb je ook direct contact met je collega’s op de afdeling communicatie van de provincie Noord-Holland.

Dit ben jij

 • Je bent in het bezit van een vlotte pen.
 • Je ziet kansen waar anderen die niet zien.
 • Je bent flexibel en houdt van aanpakken.
 • Ervaring in een museale omgeving is een pre.

Verder heb je

 • Ervaring als communicatieadviseur.
 • Ervaring met het maken van communicatieplannen en redactiewerk.
 • Een hbo-opleiding in de richting van communicatie.
 • Een passie voor archeologie en geschiedenis is een pre.

Word onze nieuwe collega
Reageer voor 31 augustus 2021 via het sollicitatieformulier. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief ter attentie van Annelies Maas-van ’t Hof, sectormanager Regionale Economie en Erfgoed. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Annelies via 06 2111 2625. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 514 56 06.

Goed om te weten
Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams. Voor een baan bij de provincie is een verklaring omtrent het gedrag (vog) vereist.

Contactpersoon sollicitatie
Annelies Maas-van ’t Hof
Sectormanager Regionale Economie en Erfgoed
06 21112625
hofan@noord-holland.nl

Contactpersoon vacature
Info Personeel
Helpdesk
023 514 5606
solliciteren@noord-holland.nl

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.