Historici.nl

Gepubliceerd op 11-03-2020

Provincie Utrecht: Beleidsmedewerker Erfgoed

De Provincie Utrecht in Utrecht zoekt een Beleidsmedewerker Erfgoed voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 22-03-2020


Maak jij Utrechts erfgoed wereldberoemd?

Voor het domein Stedelijke Leefomgeving is de Provincie Utrecht op zoek naar een:

Beleidsmedewerker Erfgoed

32 tot 40 uur per week

Wie zijn wij
Het domein SLO is een van de twee domeinen die bij de provincie die actief zijn voor de kwaliteit van de Utrechtse leefomgeving: we streven naar een aantrekkelijk en vitaal landelijk en stedelijk gebied. We doen dit vanuit de werkvelden ruimtelijke ordening, economie, bodem, water, milieu, recreatie, cultuur, cultureel erfgoed, natuur, landschap en landbouw. Allemaal werkvelden die bijdragen aan een goed woon-, werk- en leefklimaat. We maken niet alleen beleid, we voeren het ook uit. Bijvoorbeeld in programma’s zoals Agenda Vitaal Platteland, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling en Hart van de Heuvelrug. Dit alles doen we in samenwerking met onze partners in de regio.

We werken binnen het domein SLO met zo’n 170 enthousiaste en kundige medewerkers die met overtuiging willen bijdragen aan een nog mooiere provincie. Zij werken op basis van een heldere opdracht, waarin is bepaald aan welke doelen bijgedragen moet worden, welke resultaten behaald moeten worden, binnen welke tijd en met welke middelen. Bij het brede karakter van het domein horen slagvaardigheid, doelgerichtheid, resultaatgerichtheid, strategie en creativiteit. Persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers staat hoog in het vaandel.

Team Cultuur, Erfgoed en Recreatie (CER)
Het team CER is een beleidsteam bestaande uit 23 fte. Het team wil bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving. Het team bestaat uit drie clusters, Cultuur, Erfgoed en Recreatie-toerisme. Bij het cluster Erfgoed houden wij ons bezig met het beschermen, behouden en benutten van cultureel erfgoed. Dat doen we door te investeren in de restauratie van rijksmonumenten, door cultuurlandschappen te beschermen, door erfgoed in te zetten als inspiratiebron voor gebiedsontwikkeling en door erfgoed zichtbaar en beleefbaar te maken. Medio 2020 stellen we een nieuw cultuur- en erfgoedprogramma vast, als leidraad voor de komende jaren.

Wat ga je doen
Binnen het cluster Erfgoed ga je onder andere aan de slag met:

  • Aanjagen en stimuleren van het publieksbereik van het Utrechts erfgoed.
  • Formuleren van nieuw museumbeleid.
  • Accounthouderschap van de Utrechtse kasteelmusea.
  • Zorgen voor meer inclusiviteit en diversiteit in het provinciaal erfgoedbeleid.

Wat bieden wij
Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 4.959,40 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (schaalniveau 11). De provincie Utrecht beschikt over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individuele Keuze Budget van 22,37%. Je beschikt als medewerk(st)er zelf over dit budget en je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, boven op je maandelijkse salaris. Daarnaast hecht de provincie Utrecht veel waarde aan een gezonde balans tussen werk en privé en kent een ruime ATV-regeling.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om op deze functie te solliciteren.

Wat verwachten wij
Je hebt een opleiding op wo-niveau, bij voorkeur op het terrein van cultuur en erfgoed, en minimaal vijf jaar ervaring met beleidsontwikkeling in het kader van openbaar bestuur. Je beschikt over een goed netwerk binnen de cultuur- en erfgoedsector. Je bent organisatie-sensitief en politiek-bestuurlijk sensitief. Je hebt een brede blik, bent ondernemend en communicatief en gericht op samenwerking. Je kunt je verplaatsen in de belangen van je gesprekspartners én de provinciale standpunten toelichten, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt je snel inwerken in nieuwe onderwerpen.

We hechten eraan dat je in het team een open houding etaleert, bereid bent om samen te prioriteren en de klus te klaren.

Geïnteresseerd in deze vacature?
Solliciteer direct via het online sollicitatieformulier. Solliciteren kan tot en met 22 maart 2020.

Vragen over deze functie?
Neem dan contact op met Frank Bles, teamleider Cultuur, Erfgoed en Recreatie, via 06-21124577. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Sana Nour Edding, Adviseur Werving & Selectie, via 06-25778981 of matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Solliciteer!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.