Historici.nl

Gepubliceerd op 20-03-2023

Publieksarchivaris – Gemeente Zeist

De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 66.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. We juichen het toe als je daaraan je eigen perspectief en waarde toevoegt en verwelkomen dus iedereen met de juiste ervaring en eigenschappen voor de functie. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat ook je achtergrond, levensstijl of geloof is, of je nou topsporter bent of een beperking hebt, of allebei, als je je herkent in het profiel, solliciteer! In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijft groeien. We zijn niet op zoek naar een perfecte medewerker, maar iemand die zijn kwaliteiten, rafelrandjes én zelfkennis wil inzetten om met humor en lef uitdagingen te lijf te gaan.

Voor de afdeling Informatievoorziening zijn we op zoek naar een

Publieksarchivaris

24 uur per week

De publieksarchivaris is het gezicht van het gemeentearchief. Je stelt archieven en collecties beschikbaar en geeft informatie over de collecties. Je begeleidt de studiezaalmedewerkers bij beantwoording van complexe onderzoeksvragen en dienstverlening. Je acquireert nieuwe archieven en collecties en weet deze op waarde te schatten. Je wilt onze archieven laten zien en zorgt voor de presentatie ervan. Je geeft richting aan de ontwikkeling van digitale dienstverlening en benut nieuwe ontwikkelingen op dit vlak.

Je pakt een actieve rol in het erfgoednetwerk van de gemeente Zeist: Het Geheugen van Zeist (geheugenvanzeist.nl) . Je onderhoudt de relatie met de erfgoedpartners, journalisten en andere historisch geïnteresseerde personen en organisaties. De publieksarchivaris stimuleert ontmoeting met en tussen historisch geïnteresseerden en verbindt de collecties van Zeist met de inwoners en de regio.

Meer informatie of toch liever eerst een kopje koffie?

Bel dan met Ron Minken, Teammanager Informatievoorziening. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 14 030 (alleen in de ochtend).

Voor meer informatie over onze gemeente kun je kijken op werkenbijzeist.nl of zeist.nl.

Solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer direct via ons sollicitatieformulier! Laat ons weten waarom je kiest voor Zeist, deel een paar mooie resultaten die je in voorgaande banen hebt behaald en de manier waarop je dat voor elkaar hebt gekregen. En bovenal: verklap ons vast waar je minder goed in bent.

Aan deze vacature zit geen sluitingstermijn maar zodra die ene geweldige kandidaat zich aandient kunnen we eerder met elkaar in gesprek gaan en sluiten we, bij een positieve match, direct de vacature. Reageer dus zo snel als mogelijk!

We kijken uit naar jouw reactie!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Collectiespecialist – Geemeentearchief Zeist
Door Redactie Historici.nl
Audio Visueel Beheerder – Gemeente Westland
Door Redactie Historici.nl
Gemeente Krimpenerwaard: Beleidsmedewerker Monumenten
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.