Historici.nl

Gepubliceerd op 12-06-2019

Publieksgerichte informatiespecialist

Bij het Noord-Hollands Archief geloven wij in de onschatbare waarde van archieven voor onze samenleving. Ze zijn onmisbaar voor een gezonde democratie en een goed werkende overheid. Archieven verschaffen kennis en geven burgers een basis, die hen steviger doet staan.

We zijn een deskundige partner voor overheden bij het borgen van de duurzame toegankelijkheid en betrouwbaarheid van hun archieven en fungeren bovendien als hét informatiecentrum voor de geschiedenis van Noord-Holland en gemeenten in Kennemerland en Amstel- en Meerlanden.

In onze depots bewaren we meer dan vijftig kilometer papieren archief van de overheid en van particulieren. Bovendien beheren we een aantal prachtige collecties die continu verder digitaal toegankelijk worden gemaakt. We zijn er voor het publiek en maken onze collecties verder doorzoekbaar en vindbaar, ook op nieuwe manieren in ons NHALab.

 

Voor ons team dienstverlening van de afdeling publiek zoeken wij een

publieksgerichte informatiespecialist

voor 36 uur per week
 

Wie ben jij?

Je communiceert gemakkelijk, efficiënt en klantgericht, hebt plezier in het overdragen van kennis en weet complexe informatievragen helder en eenvoudig te beantwoorden. Je bent digitaal vaardig, hebt kennis van en affiniteit met nieuwe communicatietechnologieën en de laatste digitale ontwikkelingen. Je weet ons publiek op een speelse en enthousiaste manier te vinden en anticipeert vanuit je inhoudelijke kennis actief op de klantvraag in onze studiezaal en op onze digitale kanalen. Ook de klant die wat verder van ons af staat, laat je met jouw goed passende informatieaanbod warmlopen voor geschiedenis en voor onze collecties. Je neemt initiatief en ziet mogelijkheden om onze collectie (digitaal) te presenteren en toegankelijk te maken, al dan niet met behulp van vrijwilligers. Je werkt graag samen in een team, bent communicatief naar jouw collega’s toe, vindingrijk en altijd in voor nieuwe dingen!

 

Wat ga je doen?
Je werkt binnen het team dienstverlening samen met je collega’s voor het publiek. Je hebt een trekkersrol bij een of meerdere projecten. Je begeleidt  vrijwilligers bij crowdsourcingsprojecten en enthousiasmeert hen. Je zorgt voor een kwalitatief goed online aanbod van de informatie uit de projecten.

De informatie uit de archieven is bijna altijd voor iedereen toegankelijk. Voor een klein aantal archieven of onderdelen uit archieven geldt dat niet. Verzoeken om informatie uit deze beperkt openbare archieven handel je klantvriendelijk en adequaat af.

 

Welke kennis en ervaring neem jij mee?

Je beschikt over een relevante opleiding op HBO niveau zoals archivistiek, geschiedenis en/of digital humanities (diploma Archivistiek B is een pré). Je hebt kennis van relevante privacy- en archiefwetgeving en bent goed thuis in de gedrukte en digitale informatiebronnen op het gebied van  geschiedenis, in het bijzonder van Noord-Holland en Haarlem en omstreken.

 

Wat bieden wij jou?

Het Noord-Hollands Archief is een open en toegankelijke organisatie. Een fijne werkomgeving waar je je vak met passie kunt uitoefenen en samen met anderen resultaten kunt behalen. In genoemde functie bieden we je bij een 36-urige werkweek een salaris van maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 9) en een Individueel Keuzebudget van 17,05%  (salaristabel juli 2018). Daarnaast beschikt het Noord-Hollands Archief over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. De CAO voor gemeenteambtenaren (CAR/UWO) is van toepassing.

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Klaartje Pompe, hoofd afdeling publiek (tel. 06-13809287) of Simone Beemsterboer, adviseur en coach HRD (tel. 06-23396042). De functie is ingedeeld in de generieke functie vakspecialist B. Alle informatie over het Noord-Hollands Archief vind je op onze website, www.noord-hollandsarchief.nl.

 

Solliciteren

We ontvangen je sollicitatie (motivatiebrief en curriculum vitae) graag uiterlijk 23 juni 2019. Stuur deze samen in een pdf-bestand naar vacatures@noord-hollandsarchief.nl t.a.v. Lieuwe Zoodsma, directeur. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op  27 juni 2019, het arbeidsvoorwaardengesprek op  8 juli 2019.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.