Historici.nl

Gepubliceerd op 31-05-2023

Publieksmedewerker – Amsab-ISG

Amsab-ISG is op zoek naar een voltijdse publieksmedewerker voor 1 jaar vanaf september 2023 met mogelijke verlenging. Geïnteresseerd? Je kan solliciteren tot 26 juni 2023.

Functieomschrijving 

Word je enthousiast van het samenstellen van een prikkelende programmatie? Geef je graag vorm aan participatieve trajecten? Kan je geschiedenis vertalen naar digitale media en boeiende leertools? Dan worden we misschien collega’s! 

Word deel van Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis  

Amsab-ISG is het geheugen van sociale bewegingen en geëngageerde mensen die zich verzetten tegen onrecht en ongelijkheid. In hun streven naar gelijkwaardigheid, duurzaamheid en een betere levenskwaliteit staan thema’s als arbeid, milieu, migratie, gender, mensenrechten en mondiale rechtvaardigheid centraal. 

Als erkend cultureel archief staan we garant voor de professionele en duurzame zorg voor het erfgoed van deze organisaties en burgers. Prioritair daarbij is het bewaren, beschermen en toegankelijk maken van dit erfgoed. Via onderzoek en publieksinitiatieven brengen we hun vaak onzichtbare, verborgen geschiedenissen naar buiten. Dat doen we in een permanente dialoog en samen met onze erfgoedgemeenschappen, professionele partners en vrijwilligers.  

Op die manier willen we de schakel zijn tussen de erfgoedgemeenschappen die we vertegenwoordigen en het brede publiek. Door kennis en inzicht bij te brengen kunnen we organisaties en burgers inspireren en versterken, context en nuance aanbrengen en zo aanzetten tot dialoog en debat.    

Omdat we geloven dat een divers samengesteld team beter werkt, moedigen we iedereen aan te solliciteren ongeacht leeftijd, geslacht, etnisch-culturele achtergrond of fysieke mogelijkheden. 

Gevarieerd en boeiend takenpakket 

 • Samen met de collega’s stel je een voor onze collectie relevante en impactrijke programmatie samen waarmee je diverse publieken aanspreekt. 
 • Je bedenkt en begeleidt participatieve en educatieve trajecten. 
 • Naast het organiseren van fysieke activiteiten, ben je ook digitaal actief. Je draagt bij aan de ontwikkeling van een digitaal leerplatform. Je staat mee in voor het uitwerken van educatieve content en het ontwikkelen van scenario’s en tools voor digital storytelling.  
 • Je bouwt een netwerk uit en onderhoudt goede contacten met stakeholders, partners, verenigingen en vrijwilligers. 
 • Je staat mee in voor de logistieke opvolging van de publieks- en educatieve activiteiten. 

Jouw profiel 

Als publieksmedewerker volg je het vooropgestelde beleidsplan en actieplan op. Je staat in het bijzonder in voor de digital storytelling en het educatief aanbod. 

 • Je beschikt over een masterdiploma, daarmee gelijkgesteld onderwijs of gelijkwaardig door ervaring. 
 • Je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit voor het brede cultureel-erfgoedveld en voeling met de thema’s in de collectie van Amsab-ISG. 
 • Je hebt aantoonbare ervaring met publiekswerking en/of educatie. Op de hoogte zijn van de recente onderwijsontwikkelingen is een plus. 
 • Je voelt je als een vis in het water als je mag plannen en organiseren, of het nu gaat over publieksevenementen, verhalen vertellen (digital storytelling) of het ontwikkelen van lesmateriaal.  
 • Je neemt redactionele verantwoordelijkheid en kan dus vlot, helder en foutloos communiceren in het Nederlands, zowel schriftelijk als mondeling. Een goede kennis van de courante tekstverwerkingsprogramma’s en presentatietools is een plus. 
 • Je werkt nauwkeurig, efficiënt en bewaakt de vooropgestelde deadlines.  
 • Je bent empathisch, collegiaal en stimuleert voortdurend overleg tussen alle betrokken partijen.  
 • Je bent vertrouwd (of bereid om je vertrouwd te maken) met het indienen van subsidiedossiers. 
 • Je bent een teamspeler, maar kan ook zelfstandig werken. 
 • Je bent flexibel en bereid tot (sporadisch) avond- en weekendwerk. 

Ons aanbod 

 • Een uitdagende en gevarieerde job in een organisatie waar je de kans krijgt om je bekwaamheden verder te ontwikkelen. 
 • Er kan maximum 3 jaar relevante ervaring ingebracht worden voor de berekening van de anciënniteit. 
 • De bruto-aanvangswedde stemt overeen met de weddeschaal L1 (PC 329.01). Extralegale voordelen zoals groepsverzekering, maaltijdcheques en woon-werkverkeer. 
 • Een voltijds contract voor één jaar met mogelijke verlenging. 
 • Een fijne werkplek in het hart van Gent. 

Interesse? 

Stuur jouw CV en motivatiebrief uiterlijk tegen 26 juni naar: Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent of vacature@amsab.be. 

Na een screening op basis van de motivatiebrief en het CV worden de geselecteerde kandidaten uitgenodigd voor een schriftelijke opdracht en een gesprek. 
De gesprekken vinden plaats in Amsab-ISG.
Voor vragen kan u terecht bij Martine Vermandere, coördinator publiekswerking (martine.vermandere@amsab.be) en Paule Verbruggen, directeur (paule.verbruggen@amsab.be). 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.