Historici.nl

Gepubliceerd op 02-11-2020

Radboud Universiteit Docent (Politieke) Geschiedenis

Een docent voor het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid. Hier participeer je in het onderwijsprogramma op alle niveaus, in zowel Nederlands als Engels. Je verzorgt onderwijs voor de opleiding Geschiedenis op zowel bachelor- als masterniveau. Tevens begeleid je studenten bij hun stage en bij het schrijven van hun werkstukken en scriptie. Je oefent daarnaast onderwijsondersteunende taken uit.

Functie-eisen

 • Dat je gepromoveerd bent in de politieke geschiedenis of een aanverwante discipline zoals politicologie of cultuurgeschiedenis (of je rondt binnen afzienbare tijd uw proefschrift af).
 • Expertise en ervaring op het gebied van de politieke geschiedenis en met name de tweedejaarskeuzevakken Politieke Geschiedenis, het minorprogramma Beleid, Organisatie en Communicatie en het masterprogramma Politiek en Parlement strekken tot aanbeveling.
 • Ervaring in het zelfstandig geven van universitair onderwijs op diverse niveaus. Je beschikt over goede didactische kwaliteiten en denkt actief mee over onderwijsvernieuwingen.
 • Ervaring met de begeleiding van werkstukken en scripties, zowel op bachelor- als masterniveau.
 • Dat je in het bezit bent van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), dan wel bereid bent deze binnen afzienbare tijd te behalen.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Dat je de volgende competenties bezit: conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren, resultaatgerichtheid en initiatief.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het docentschap (0,6 fte) betreft een tijdelijke aanstelling voor één semester, van 15 januari 2021 tot 31 augustus 2021.

 • Aanstelling: 24 uur per week (0,6 fte).
 • Maximum salaris per maand € 4.402,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: het docentschap betreft een tijdelijke aanstelling voor één semester, van 15 januari 2021 tot 31 augustus 2021.
 • De gewenste datum indiensttreding is 15 januari 2021.
 • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Werkgever

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Letteren
De Faculteit der Letteren telt ruim 500 medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen, of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek. Het onderzoek wordt verricht binnen één van de facultaire onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) of Radboud Institute for Culture & History (RICH). De faculteit verzorgt voor circa 2.400 studenten opleidingen, verdeeld over drie departementen op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen.

Additionele informatie
Meer over de inhoud van de vacature:
Wim P. van Meurs, hoogleraar
Telefoon: 024 361 18 11
E-mail: w.v.meurs@let.ru.nl

SOLLICITEER

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.