Historici.nl

Gepubliceerd op 16-05-2022

Radboud Universiteit: docent sociaal-economische geschiedenis

 • Dienstverband: 0,6 – 0,8 fte
 • Salaris bruto/maand: € 2.846 – € 4.490
 • Faculteit der Letteren
 • Werk/denkniveau: Universitair
 • Reageer uiterlijk: 2 juni 2022

Ben jij een specialist op het gebied van sociale en economische geschiedenis en wil jij studenten trainen in sociaal- en economisch-historisch onderzoek? Met jouw kennis verrijk je het onderwijsprofiel van de opleiding Geschiedenis binnen de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit.

Als docent Sociaal-economische Geschiedenis ben je ingebed in de expertisegroep Economische, Sociale en Demografische Geschiedenis van het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid. Je verzorgt onderwijs in de Nederlands- en Engelstalige bacheloropleidingen Geschiedenis. Het betreft zowel algemene vakken als meer gespecialiseerde vakken rond migratie en slavernij. Op masterniveau geef je les in de masterspecialisatie Geschiedenis & Actualiteit.

Profiel

 • Je beschikt over een masterdiploma op het gebied van sociaal-economische geschiedenis. Een (bijna afgeronde) promotie op het gebied van sociaal-economische geschiedenis strekt tot aanbeveling.
 • Je hebt onderwijservaring op bachelorniveau en je hebt bij voorkeur ervaring in het begeleiden van studenten bij bachelorwerkstukken en -scripties.
 • Je beschikt over goede didactische kwaliteiten. Bij voorkeur beschik je over de basiskwalificatie wetenschappelijk onderwijs (BKO) of een vergelijkbare kwalificatie, of je bent bereid en in staat deze binnen afzienbare termijn te behalen.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent een teamspeler en legt graag vernieuwende verbindingen met andere medewerkers in het onderwijs.

Wij zijn

De Faculteit der Letteren (FdL) zet zich in voor de productie van kennis met een grote wetenschappelijke en maatschappelijke impact. Met meer dan 500 wetenschappelijke en ondersteunende medewerkers geven we onderwijs en verrichten we onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, en taalkunde en communicatie, met behulp van innovatieve methodologieën en in nauwe samenwerking tussen de disciplines. Ons onderzoek is ingebed in twee onderzoeksinstituten: het Centre for Language Studies (CLS) en het Radboud Institute for Culture and History (RICH). We hebben momenteel ongeveer 2.500 studenten. De wetenschappelijke staf is ingebed in drie departementen: Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid (GKO), Moderne Talen en Culturen (MTC) en Taal en Communicatie (T&C). We willen bijdragen aan een duurzamere en inclusievere wereld. We zijn daartoe bij uitstek op zoek naar kandidaten die verschillende perspectieven, achtergronden en vaardigheden inbrengen die een aanwinst zijn voor onze studieprogramma’s en onderzoeksprofielen.

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Wij bieden

 • Een dienstverband van 0,6 – 0,8 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 2.846 en maximaal € 4.490 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Meer weten?

Neem met inhoudelijke vragen over de functie contact op met prof. dr. J. Kok, hoogleraar Economische, Sociale en Demografische Geschiedenis via 024 361 27 78 of jan.kok@ru.nl.

Praktische informatie en solliciteren

Je kunt uiterlijk solliciteren op 2 juni 2022. Dit kan uitsluitend via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan prof. dr. J. Kok. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:
 • Een motivatiebrief.
 • Je cv inclusief een overzicht van publicaties.
De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 23 juni. De tweede gesprekken vinden plaats op donderdag 30 juni. Je treedt bij voorkeur in dienst op 15 augustus 2022.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Solliciteer.

Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.