Historici.nl

Gepubliceerd op 11-03-2020

Radboud Universiteit: Docent vakdidactiek kunstgeschiedenis en CKV

Functieomschrijving

Voor een wereld waar we steeds meer van vragen, zijn mensen nodig die willen bijdragen aan het onderwijs. Docenten en kritische denkers voor de klas. Als lerarenopleider / docent vakdidactiek kunstgeschiedenis en CKV leid je docenten op voor het voortgezet onderwijs. Zo help jij een nieuwe generatie leraren op te staan.

Als lerarenopleider / docent vakdidactiek kunstgeschiedenis en CKV ontwikkel en verzorg je (vak)didactische onderdelen van de docentenopleiding en de educatieve minor. Ook werk je mee aan de doorontwikkeling van de tweejarige master geschiedenis van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dit doe je in nauwe samenwerking met je collega’s van de Faculteit der Letteren en de Radboud Docenten Academie.

Je bent onderdeel van het team ‘Mens en Maatschappij’ van onze docentenacademie. Samen met stagebegeleiders en vakdocenten van de opleidingsschool ben je betrokken bij de begeleiding en beoordeling van studenten in de praktijk. Je legt hiervoor lesbezoeken af.

In jouw functie verbind je wetenschappelijk onderzoek aan de onderwijspraktijk. Je draagt bij aan de opleiding van eerstegraadsleraren kunstgeschiedenis en CKV, die door hun studie beschikken over grondige en actuele kennis van het wetenschappelijk onderzoek in hun vakgebied.

Daarnaast ben je inzetbaar voor een of enkele onderwijslijnen, zoals algemene didactiek of persoonlijk professioneel leren. Andere werkzaamheden bestaan uit de nascholing van docenten en het onderhouden van contacten met de Faculteit der Letteren.

Functie-eisen

 • Een afgeronde universitaire opleiding kunstgeschiedenis en in het bezit van een eerstegraads onderwijsbevoegdheid in je vakgebied. Bij voorkeur ben je gepromoveerd. Je hebt ervaring en kwaliteiten als eerstegraadsdocent kunstgeschiedenis en CKV in het voortgezet onderwijs. Het is een pre als je jouw aanstelling combineert met een functie als docent op een school voor voortgezet onderwijs.
 • Aantoonbare actieve betrokkenheid bij (vakdidactische) ontwikkelingen en vernieuwingen in het onderwijs. Je hebt een duidelijke visie op leren en onderwijzen van kunstgeschiedenis en CKV.
 • Ervaring met het opleiden en begeleiden van (aanstaande) docenten, bijvoorbeeld als stagebegeleider of werkplekbegeleider. Dit is geen harde eis, maar helpt je wel in deze functie.
 • Dat je didactisch en communicatief sterk bent, innovatief vermogen bezit en affiniteit hebt met ons onderzoeksprogramma ‘Cultivating Creativity in Education’.
 • Een proactieve houding, flexibiliteit, ontwikkelingsgerichtheid en je herkent je in onze kernwaarden voor medewerkers: moed, verbinding en openheid.
 • Dat je in het bezit bent van een Basiskwalificatie Onderwijs of je kijkt ernaar uit om deze te behalen.
 • Beschikbaarheid op maandag en vrijdag.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: •1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. In het eerste jaar behoort een detachering tot de mogelijkheid.

 • Aanstelling: 12 uur per week.
 • Maximum salaris per maand € 4.978,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11).
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. In het eerste jaar behoort een detachering tot de mogelijkheid.
 • De gewenste datum indiensttreding is zo spoedig mogelijk.
 • Een interessante functie in een krachtige, creatieve en dynamische leeromgeving die afgestemd is op de ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs en de maatschappij.
 • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Afdeling

Radboud Docenten Academie

De Radboud Docenten Academie verzorgt de universitaire lerarenopleidingen, gericht op het voortgezet onderwijs, van de Radboud Universiteit. Wij verzorgen educatieve minors voor bachelor studenten en masters voor afgestudeerden die docent willen worden in het voortgezet onderwijs. Ook verrichten we (vak)didactisch onderzoek, in nauwe samenwerking met de opleidingsscholen. Dit onderzoek kent een voortdurende interactie tussen theorie en praktijk: onderzoekers maken gebruik van praktijkervaringen en hun onderzoeksresultaten dragen bij aan de verbetering van de onderwijspraktijk. Daarnaast verzorgen we samen met de faculteiten nascholing voor docenten en schoolleiders uit het voortgezet onderwijs die verdere professionalisering zoeken in hun vak of in de (vak)didactiek. Denk aan cursussen, workshops, masterclasses en scholing op maat voor het voortgezet onderwijs.

Additionele informatie

Meer over de inhoud van de vacature:
Monique Scheepers, algemeen directeur
Telefoon: 06 54 72 66 91
E-mail: m.scheepers@docentenacademie.ru.nl
Arnoud Aardema, opleidingscoördinator
Telefoon: 06 13 10 15 23
E-mail: a.aardema@docentenacademie.ru.nl
Docent Geschiedenis en vakdidactiek
Door Redactie Historici.nl
Docent Rechtsgeschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Radboud Universiteit| Docent (Politieke) Geschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.