Historici.nl

Gepubliceerd op 18-06-2020

Radboud Universiteit – Twee docenten (Politieke) Geschiedenis

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Als docent maakt u deel uit van het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid en participeert u in het onderwijsprogramma op alle niveaus, in het Nederlands en Engels. U verzorgt onderwijs voor de opleiding Geschiedenis op zowel bachelor- als masterniveau. Tevens begeleidt u studenten bij hun stage en bij het schrijven van hun werkstukken en scriptie. U oefent onderwijsondersteunende taken uit en draagt actief bij aan vernieuwing van het curriculum Geschiedenis. U neemt deel aan werkgroepen, commissies en/of projectgroepen binnen het departement, de opleiding of faculteit.

FUNCTIE-EISEN

 • U bent gepromoveerd in de politieke geschiedenis of een aanverwante discipline zoals politicologie, sociale geschiedenis of cultuurgeschiedenis. Expertise en ervaring op het gebied van de politieke geschiedenis en met name de tweedejaarskeuzevakken Politieke Geschiedenis, het minorprogramma Beleid, Organisatie en Communicatie en het masterprogramma Politiek en Parlement strekken tot aanbeveling.
 • U beschikt over ervaring in het zelfstandig geven van universitair onderwijs op diverse niveaus, beschikt over goede didactische kwaliteiten en denkt actief mee over onderwijsvernieuwingen.
 • U heeft ervaring met de begeleiding van werkstukken en scripties, zowel op bachelor- als masterniveau.
 • U bent in het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), dan wel bereid deze binnen afzienbare tijd te behalen.
 • U beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • U bezit de volgende competenties: conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren, resultaatgerichtheid en initiatief.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het ene docentschap (0,5-0,7 fte) betreft een tijdelijke aanstelling voor twee jaar, van 1 september 2020 tot 1 september 2022; het andere docentschap (0,5-0,7 fte) voor één jaar, van 1 september 2020 tot 1 september 2021. Beide met de mogelijkheid van.

 • Aanstelling: 20 – 28 uur per week.
 • Maximum salaris per maand € 5.127,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11).
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring en ligt tussen € 4.402 en € 5.127 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek.
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: Het ene docentschap (20 – 28 uur) betreft een tijdelijke aanstelling voor twee jaar, van 1 september 2020 tot 1 september 2022; het andere docentschap (20 – 28 uur) voor één jaar, van 1 september 2020 tot 1 september 2021. Beide aanstellingen hebben de mogelijkheid van verlenging met één jaar.
 • De gewenste datum indiensttreding is 1 september 2020.
 • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

WERKGEVER

Radboud UniversiteitWij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

AFDELING

Faculteit der Letteren

De Faculteit der Letteren telt ruim vijfhonderd medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen, of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek. Het onderzoek wordt verricht binnen één van de facultaire onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) of Radboud Institute for Culture & History (RICH). De faculteit verzorgt voor ca. vierentwintighonderd studenten opleidingen, verdeeld over drie departementen op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen.

ADDITIONELE INFORMATIE

Meer over de inhoud van de vacature:
Wim van Meurs, hoogleraar
Telefoon: 024 3611811 of +49 2821 973640
E-mail: w.v.meurs@let.ru.nl
SOLLICITEER
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.