Historici.nl

Gepubliceerd op 28-04-2021

Radboud Universiteit – Universitair docent Middeleeuwse Geschiedenis

Ben jij een bevlogen docent en vernieuwend onderzoeker op het gebied van de Middeleeuwse Geschiedenis? Dan ben jij wellicht de universitair docent die wij zoeken.
Als universitair docent maak je deel uit van het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid en participeer je in het onderwijsprogramma op alle niveaus, in het Nederlands en Engels. Je verzorgt onderwijs voor de opleiding Geschiedenis, met nadruk op Middeleeuwse Geschiedenis op bachelor- en masterniveau, maar je wordt ook ingezet voor BA-onderwijs in de Oude geschiedenis en voor de algemene cursussen van de opleiding geschiedenis en de Engelstalige track van de bachelor Geschiedenis. Op masterniveau participeer je in het Engelstalige masterprogramma ‘Ancient and Medieval Mediterranean Worlds’.

Ook begeleid je studenten bij het schrijven van hun werkstukken en scriptie. Je oefent onderwijsondersteunende taken uit en draagt actief bij aan vernieuwing van het curriculum Geschiedenis. Er wordt een actieve onderzoeksbelangstelling van je gevraagd, die zich uit in nieuwe initiatieven en betrokkenheid bij het facultaire onderzoeksprogramma en de expertisegroep Oude en Middeleeuwse Geschiedenis. Je kunt aantonen dat jouw onderzoekservaring aansluit bij onderzoek van de expertisegroep, en bij de centrale thema’s van een van de onderzoeksgroepen binnen RICH. Daarnaast neem je deel aan werkgroepen, commissies en/of projectgroepen binnen het departement, de opleiding of faculteit.

Functie-eisen

 • Je bent een gepromoveerd historicus met een aantoonbare vertrouwdheid met en speciale expertise op het gebied van de Middeleeuwse Geschiedenis en je bent in staat verbindingen te leggen met andere medewerkers in de expertisegroep Oude en Middeleeuwse Geschiedenis.
 • Je beschikt over enkele jaren ervaring in het geven van universitair onderwijs op diverse niveaus en denkt waar nodig actief mee over onderwijsvernieuwingen.
 • Je bent in het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), dan wel bereid deze binnen afzienbare tijd te behalen.
 • Je beschikt over een (inter-)nationaal netwerk aan wetenschappelijke contacten en hebt ambitie op het gebied van het onderzoek, blijkend uit publicaties en initiatieven.
 • Je hebt ervaring met de begeleiding van scripties, zowel op bachelor- als (research)masterniveau.
 • Je bent in het bezit van het certificaat Cambridge English Proficiency of een gelijkwaardig certificaat, dan wel bereid dit binnen afzienbare tijd te behalen.
 • Je moedertaal is Nederlands of je beheerst het Nederlands op C2 niveau.
 • Je bezit de volgende competenties: conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren, resultaatgerichtheid en initiatief.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

 • Aanstelling: 1,0 fte.
 • Maximum salaris per maand € 5.127,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11).
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: 2 jaar.
 • De gewenste datum indiensttreding is 15 augustus 2021.
 • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Additionele informatie

Meer over de inhoud van de vacature:
Maaike van Berkel, hoogleraar Middeleeuwse Geschiedenis
Telefoon: 06 28 59 64 60
E-mail: m.vanberkel@let.ru.nl

Meer informatie en solliciteren 

Radboud Universiteit| Universitair docent Oude geschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Docent Oude en Middeleeuwse Geschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Universitair docent Middeleeuwse Geschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.