Historici.nl

Gepubliceerd op 22-11-2011

Radio-interview met Max Kohnstamm junior

Naar aanleiding van het verschijnen van “Diep Spel. De Europese dagboeken van Max Kohnstamm’ vond onlangs op radio 1 een interview plaats met Max Kohnstamm junior en historicus Mathieu Segers.

Voor wie terugkijkt lijkt het verleden altijd overzichtelijker dan degene die het op het moment beleeft. Bijna altijd, want de geschiedenis van de Europese integratie blijft, zelfs met de kennis van nu een schemerige bedoening. Macht en onmacht, intriges, teleurstellingen, ijdele hoop, onverwachte sympathie en gebroken vriendschappen tussen hoofdrolspelers: een thriller is er niets bij.

De Nederlander Max Kohnstamm maakte vanaf de jaren ‘50 de moeizame stappen op weg naar Europese eenwording van zéér nabij mee. Zijn dagboeken van 1957-1963 zijn nu bezorgd door historicus Mathieu Segers. Samen met Max Kohnstamm junior was hij te gast in de studio van RADIO 1.

Luister naar ‘Diep spel, de Europese dagboeken van Max Kohnstamm’

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.