Historici.nl

Gepubliceerd op 08-06-2021

Redacteur bij Boekmanstichting

De Boekmanstichting is het onafhankelijke kenniscentrum voor kunst- en cultuurbeleid in Nederland. Al vanaf de oprichting in 1963 verzamelen, analyseren, duiden en delen we data en informatie over de cultuursector. Met onderzoek en activiteiten inspireren en informeren we kunstenaars, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders over ontwikkelingen in het culturele veld. Ons digitale kennisplatform ontwikkelt zich steeds meer tot de centrale plek voor cultuurdata. In onze activiteiten gaan we uit van meerstemmigheid en veelzijdigheid. Diversiteit in achtergrond brengen we graag tot uitdrukking in de samenstelling van ons team.

Voor ons redactieteam zijn wij van 15 augustus 2021 tot 1 februari 2022 ter vervanging van een zwangerschapsverlof op zoek naar een enthousiaste

Redacteur

2 dagen per week

Het tijdschrift Boekman is al meer dan 30 jaar een vaste waarde binnen het werk van de Boekmanstichting en beweegt daarbij steeds mee met ontwikkelingen in het culturele veld. Het verschijnt vier keer per jaar en werpt zowel een kritische als beschouwende blik op de belangrijkste thema’s op het gebied van kunst, cultuur en beleid. In 2021 besteden we met het blad aandacht aan het cultuurbestel (kader of keurslijf?), duurzaamheid (kunst maakt klimaatbewust), Cultuur in Caribisch Nederland en Publiek. Daarnaast verzorgt de redactie een digitale reeks die onregelmatig verschijnt, Boekman Extra, waarin nog meer onderwerpen worden belicht.

Wat doe je?

 • Je denkt mee met de redactie van het tijdschrift over onderwerpen voor artikelen en reportages en geschikte auteurs;
 • je voert redactie over teksten en je schrijft zo nodig zelf bijdragen;
 • je onderhoudt contacten met de (externe) auteurs;
 • je werkt mee aan verschillende correctieronden;
 • je denkt, samen met de communicatiemedewerker en gehele redactie, mee over de marketing en PR van het tijdschrift.

Wie zoeken wij?

 • HBO/WO-denkniveau;
 • goede, aantoonbare redactionele vaardigheden;
 • goede communicatieve en contactuele eigenschappen;
 • actuele kennis van en een visie op ontwikkelingen binnen kunst, cultuur en beleid;
 • ervaring met het schrijven van artikelen en het doen van interviews;
 • teamspeler;
 • flexibele werkhouding;
 • kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden:
Een afwisselende functie in een kleine, informele culturele organisatie in het hart van Amsterdam. Een aantrekkelijke en dynamische werkplek met veel eigen verantwoordelijkheid. Salariëring geschiedt volgens de salarisschalen van de Boekmanstichting, en is mede afhankelijk van aantoonbare vaardigheden en werkervaring. Deze functie is ingeschaald op Boekmanschaal 10 (€ 2.679 – € 4.307). Wij nodigen ook ZZP’ers uit om te solliciteren.

Informatie en sollicitatie
Wil jij deel uitmaken van een informeel en gemotiveerd team, waarin inhoud en samenwerking voorop staan? Dan nodigen we je uit om te solliciteren. Als organisatie zijn wij op zoek naar meerstemmigheid in ons onderzoek, publicaties en team. Voldoe je niet aan alle criteria, maar ben je ervan overtuigd dat deze functie bij jou past? Schroom dan niet contact op te nemen! Stuur je CV en motivatiebrief vóór 25 juni 9:00 uur naar secretariaat@boekman.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal (online) plaatsvinden op 1 juli. Een eventueel tweede gesprek zal plaatsvinden in Amsterdam op 5 juli.

Voor meer informatie kun je terecht bij André Nuchelmans (hoofdredacteur), a.nuchelmans@boekman.nl. Lees meer over onze organisatie op: www.boekman.nl

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Online Redacteur – Geschiedenis Magazine
Door Redactie Historici.nl
Museumtijdschrift: Stagiair(e) Redactie
Door Redactie Historici.nl
(Junior) Redacteur Clingendael Spectator
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.