Historici.nl

Gepubliceerd op 18-10-2023

Regionaal Archief Tilburg Adviseur Digitale Informatievoorziening

Regionaal Archief Tilburg vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Het archief draagt zorg voor het beheer, de ontsluiting en het beschikbaar stellen van informatie die vanuit de gemeenten en particulieren bij ons is ondergebracht. Wij stimuleren het gebruik van de collecties om mensen te helpen antwoord te vinden op een breed scala aan vragen. Zo fungeert de archiefdienst als geheugen van zijn omgeving en maakt hij deel uit van de ziel van de samenleving.

Regionaal Archief Tilburg wil vooroplopen in het streven naar digitaal werken, inclusief digitaal duurzaam archiveren. Hierbij ondersteunen wij als expertisecentrum de bij ons aangesloten twaalf gemeenten op dit gebied. Wij beheren een e-depot, zorgen voor doorontwikkeling van het e-depot, begeleiden gemeenten bij de aansluiting erop en hechten sterk aan een goede toegankelijkheid van de inhoud van het e-depot.

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een:

Adviseur Digitale Informatievoorziening

32 uur per week

Jouw functie
Als Adviseur Digitale Informatievoorziening investeer je in een goede relatie met de twaalf gemeenten en van daaruit ben je het centrale aanspreekpunt als het gaat om digitale archivering voor klanten (de gemeenten), de gemeentearchivaris en collega’s. De vraag van de klant vertaal je op een heldere manier naar je collega’s. Samen met de gemeente bereid je het overbrengen van digitale overheidsarchieven en verzamelingen voor. Als projectleider zorg je ervoor dat iedereen doet wat is afgesproken en bewaak je de doorlooptijd en het resultaat.

Is de informatie eenmaal ge-ingest in het e-depot, dan zorg je mede voor de kwaliteit en continuïteit van het beheer van de digitale archieven en collecties. Je denkt mee in doorontwikkeling van het e-depot en de aansluiting van gemeenten erop. Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en geeft daar desgewenst voorlichting over. Je bent mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van procedures, handleidingen, werkinstructies en beleid.

Wie zoeken wij
Je bent thuis in digitale systemen, kunt analytisch denken én steekt zelf graag de handen uit de mouwen. Jij bent de persoon die Regionaal Archief Tilburg vertegenwoordigt bij gemeenten, collega-instellingen en onderzoekers. Je gelooft in de democratische en maatschappelijke taak van archiefdiensten en het belang van beschikbaar stellen van informatie voor iedereen en draagt dat uit.

En verder:

  • Heb je een relevante opleiding gevolgd en/of hbo/wo werk- en denkniveau.
  • Is kennis van en ervaring met digitale archivering een pre.
  • Heb je eventueel kennis van programmeertalen (XML) en digitale preserveringsvraagstukken.
  • Heb je aantoonbare ervaring in het succesvol leiden van projecten en een proactieve houding.

Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, (cultureel) ondernemerschap en samenwerking, dat zijn de competenties die wij bij al onze medewerkers zoeken.

Wat kun je van ons verwachten
Wij bieden onze nieuwe Adviseur Digitale Informatievoorziening een functie in een zakelijke en extern gerichte organisatie met zeer betrokken en gedreven collega’s die klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben staan.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week voor de duur van één jaar (met uitzicht op verlenging). Je arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum cao. Daarbij ontvang je een marktconform salaris, gebaseerd op schaal 10 van de Gemeente cao. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering en 194,4 vakantie uren (op basis van 36 uur). Wanneer je meer dan 12 kilometer enkele reis moet reizen naar je werklocatie kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in je reiskosten. Je pensioen wordt ondergebracht bij het ABP. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Interesse?
Spreekt dit je aan? Leuk! Wil je je toekomstige leidinggevende voor het solliciteren eerst even persoonlijk spreken? Dat kan door contact op te nemen met Luud de Brouwer, plaatsvervangend directeur Regionaal Archief Tilburg, via 06-3099 9199 of luud.de.brouwer@regionaalarchieftilburg.nl.

Geen vragen meer en nog steeds enthousiast? Dan ontvangen we graag je sollicitatie!

Solliciteer!

Directeur – Regionaal Archief Tilburg
Door Redactie Historici.nl
Directeur – Regionaal Archief Tilburg
Door Redactie Historici.nl
Regionaal Archief Alkmaar – Adviseur digitale informatie
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.