Historici.nl

Gepubliceerd op 30-03-2021

Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen – Applicatiebeheerder e-depot

Vind je het Ieuk om te werken op het snijvlak van business, archief en ICT? En wil jij je inzetten om digitale informatie duurzaam en toegankelijk te bewaren om maatschappij en overheid beter van dienst te zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als Applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor inrichting en beheer van de applicatie van de e-depotvoorziening. Jouw prioriteit ligt bij het borgen van de beschikbaarheid, integriteit en veiligheid van deze voorziening. Je hebt een cruciale rol bij het ‘ingesten’ (het technisch koppelen en overdragen van informatie) en ondersteunt de gemeenten bij de export van de data naar het e-depot. Je legt werkwijzen en beslissingen vast in werkinstructies.

Je voert preserveringwerkzaamheden uit op het digitale archief en denkt mee over optimalisering van werkprocessen binnen het e-depot. Ook neem je deel aan de Preservation Watch (je houdt technische ontwikkelingen op e-depotgebied in de gaten en deelt deze met de rest van het team). Je werkzaamheden voor het e-depot stem je af met onze Adviseur Digitale Archieven. Naast je werk voor het e-depot ben je ook aanspreekpunt voor de interne kantoorautomatisering (Office365 en Sharepoint) en voer je werkzaamheden uit in ons collectiebeheersysteem MAIS-FIexis.

Wie zoeken wij voor ons team
Je bent doelgericht, analytisch en je neemt graag verantwoordelijkheid voor je werk. Als technisch aanspreekpunt voor het e-depot en allerhande vragen houd je je kennis op peil en vind je het Ieuk je technische horizon te verbreden. Je werkt nauwkeurig, pakt je werk systematisch aan en je kunt in werkinstructies duidelijk verwoorden hoe werkzaamheden er uitzien. Je bent een teamspeler en je stelt je flexibel, proactief en leergierig op. Je deelt graag kennis en kunde (en je weet die kennis ook te vertalen naar simpele bewoordingen voor minder technisch ingestelde mensen). Je staat stevig in je schoenen en je beschikt over de juiste sociale vaardigheden om met diverse belanghebbenden contact te onderhouden (gebruikers, leveranciers, ICT’ers gemeenten).

Wat breng je mee
• Je hebt een IT-gerichte opleiding afgerond op minimaal MBO+ / HBO niveau;
• Je hebt aantoonbare werkervaring als applicatiebeheerder of vergelijkbare functie;
• Je bent geïnteresseerd in en hebt kennis van actuele ontwikkelingen en technieken op ICT-gebied, zowel binnen als buiten de archiefwereld;
• Je hebt kennis van het e-depot en het OAIS-model;
• Je hebt kennis van of ervaring met metadateren (TMLO is een pre);
• Je hebt kennis van of ervaring met digitale preservering en bijbehorende tools;
• Kennis van recordmanagement, digitale duurzaamheid en collectiebeheersystemen is een pre.

Ons aanbod
Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie in een prettige werkomgeving met 15 enthousiaste en betrokken medewerkers en 25 vrijwilligers. Het RHCVV heeft een klantgerichte en resultaatgerichte, informele werksfeer. Er is een vestiging in Breukelen en een dependance van de studiezaal in Weesp.

Je start met een tijdelijke aanstelling van 1 jaar voor 24-32 uur per week, met bij wederzijdse tevredenheid uitzicht op een vast dienstverband en uitbreiding van uren in 2022. Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Voor deze functie is dat maximaal €4.048,- bruto per maand (functieschaal 9, CAO Gemeenten) bij een volledige werkweek van 36 uur.

Het RHCVV biedt je daarnaast goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans. Je kunt een extra budget van 17,05% van jouw salaris naar eigen wens inzetten voor zaken als vitaliteit en het kopen van extra verlof.

Wie zijn wij
Archieven zijn onmisbaar voor een goede bedrijfsvoering van de overheid, de bewijszoekende burger en vanuit cultuur-historisch perspectief. Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) beheert de archieven voor de gemeenten De Bilt, Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Weesp, houdt toezicht op de informatiehuishouding van deze gemeenten en adviseert hen over de duurzame (digitale) informatievoorziening. Daarnaast beheert en bewaart het RHCVV een grote collectie archieven van bedrijven en particulieren uit de regio en stelt deze ter beschikking aan het publiek via de studiezaal en activiteiten.

Interesse / vragen
We hopen dat je interesse voor het archief en deze uitdagende functie is gewekt. Past je profiel niet helemaal of wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Eva van den Hurk — van ’t Klooster, Adviseur Digitale Archieven, via 06-48419354.

Je beknopte motivatie en cv kun je uiterlijk zondag 11 april via onderstaande link / via de website van de gemeente Stichtse Vecht toesturen. De eerste selectiegesprekken vinden plaats op 14 en 15 april.

Solliciteer

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.