Historici.nl

Gepubliceerd op 20-01-2021

Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen Stagiair Communicatie

Het RHCVV bewaart en beheert de archieven van de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, de Bilt en Weesp. Wij presenteren deze online op onze website en fysiek op onze studiezaal. Daarnaast bezitten wij een grote verzameling historische archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en kerken uit de hele streek. De collectie is online toegankelijk en er is een studiezaal voor het doen van onderzoek en het inzien van de bibliotheek. En regelmatig zijn er cursussen, lezingen en tentoonstellingen. Wij beheren niet alleen oudere archieven, maar zijn in navolging van de archiefwet en regelgeving ook toezichthouder van de aangesloten gemeenten voor archief en informatiebeheer. Wij hebben een klantgerichte, resultaatgerichte en informele werksfeer. Er werken 13 vaste medewerkers en 20 enthousiaste vrijwilligers.

Wij zoeken voor de afdeling communicatie per direct een

Stagiair Communicatie

16-32 uur per week

Ben jij of ken jij een derde- of vierdejaars communicatiestudent, geïnteresseerd in geschiedenis en erfgoed? Vind jij het leuk om in een klein team ervaring op te doen en je communicatie-skills in te zetten om de zichtbaarheid van Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen te vergroten en de relatie met de achterban te versterken?

Wat ga je doen
Als stagiair communicatie werk je nauw samen met de communicatiemedewerker en (externe) communicatie-adviseur. In afstemming met de directeur en de communicatiecollega’s ga je primair aan de slag met het opstellen van het (corporate) communicatieplan voor het RHCVV. Daarnaast ondersteun je in de dagelijkse communicatiewerkzaamheden en schrik je niet terug van de diversiteit aan werkzaamheden die een kleine organisatie met zich meebrengt.

Je werk houdt onder meer het volgende in:

  • Opstellen van het communicatie- en marketingplan voor Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen; hierin zijn zowel de offline als de online mogelijkheden en kansen meegenomen;
  • Bijdragen aan het verder ontwikkelen van de vernieuwde website van RHCVV en het leveren en plaatsen van content;
  • Actief bijdragen aan de dagelijkse communicatiewerkzaamheden, waaronder het bijhouden van social media, ontwikkelen van communicatiemiddelen en diverse werkzaamheden die er binnen een kleine organisatie zijn.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een derde- of vierdejaars student communicatie (hbo of wo) die een communicatie- en marketingplan kan opstellen voor RHCVV. Bijvoorbeeld in het kader van afstuderen. Daarbij is een gedegen kennis en visie van zowel online als en traditionele (offline) communicatiemiddelen vereist.

  • Je bent proactief, daadkrachtig en werkt nauwkeurig.
  • Steekt graag de handen uit de mouwen en vindt het prettig om eigen verantwoordelijkheden te hebben.
  • Je bent een teamplayer die afspraken nakomt en zelfstandig kan werken.
  • Affiniteit met geschiedenis en erfgoed.

Wat bieden wij?
Kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan het op de kaart zetten van RHCVV. Veel eigen verantwoordelijkheden, en de kans om brede werkervaring op te doen op het gebied van communicatie binnen een kleine organisatie met veel eigen verantwoordelijkheden. In verband met corona hanteren wij een balans tussen thuiswerken en aanwezigheid op kantoor bij noodzaak. Je kunt per direct beginnen.

Stagevergoeding
Je ontvangt een stagevergoeding van € 300,00 op basis van 36 uur per week. De door de stagiair gemaakte reiskosten voor woon-werkverkeer en dienstreizen (indien van toepassing) worden niet vergoed indien de stagiair een OV-jaarkaart heeft. Anders vindt vergoeding plaats op basis van de reiskostenregeling gemeente Stichtse Vecht.

Interesse
Ben jij een derde- of vierdejaars communicatiestudent, op zoek naar een stage en spreekt deze uitdaging je aan? Dan komen we graag met jou in gesprek. Stuur uiterlijk maandag 15 februari je cv en motivatiebrief naar communicatie@rhcvechtenvenen.nl.

Vragen
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Marloes Koelewijn via m.koelewijn@rhcvechtenvenen.nl of 06-173 213 33.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.