Historici.nl

Gepubliceerd op 20-03-2023

Registrar – De Domijnen

De Domijnen in Sittard zoekt een Registrar voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 02-04-2023Cultuurbedrijf De Domijnen in Sittard-Geleen is volop in beweging. Daarom vinden we het hoog tijd om de inhoud en de dynamiek van ons cultuuraanbod voorop te zetten: film, theater, muziek, beeldende kunst, beeld en boek, informatie en educatie, (digitale) geletterdheid en (een leven lang) leren. Dat doen we met onze met onze ‘huizen’: Toon Hermans Theater, Poppodium Volt, Filmhuis ZICHT, Museum De Domijnen en Bibliotheek. En niet te vergeten met een stevige afdeling Educatie.

Om die verfrissing en vernieuwing te onderstrepen zetten we onze cultuurhuizen prominenter in de etalage. Het eerste zichtbare voorbeeld van die beweging was in 2021 de transitie van Schouwburg De Domijnen naar Toon Hermans Theater. Die naam werd in no-time een ‘merk’ waar de hele stad trots op is. Zo krijgen in de loop van 2023 alle huizen een eigen identiteit. We maken daarmee onze belofte aan de stad beter zichtbaar.

Museum De Domijnen is het museum voor hedendaagse kunst en erfgoed, gelegen in het centrum van Sittard. We zijn een museum voor en door de regio. Het bijzondere aan ons museum is de combinatie tussen erfgoed en hedendaagse kunst, waardoor wij het verleden in een hedendaagse context kunnen plaatsen en andersom. Op deze manier spreken wij een breed publiek aan.

Voor ons museum zijn we op zoek naar een of twee medewerkers voor de functie van

Registrar

36 uur per week

Wie zoeken wij?

Ben jij een gedreven registrar met ervaring en affiniteit voor collectieregistratie en art handling? Werk je nauwkeurig, ben je doortastend en onderzoekend? Rol je graag de mouwen op om ons te helpen de bewaaromstandigheden van onze collecties te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Museum De Domijnen staat aan de vooravond van een grote collectieverhuizing en registratieproject. Als registrar ben je samen met de collectiebeheerder, stagiaires en vrijwilligers verantwoordelijk voor de uitvoering van het verhuisplan. Je coördineert de dagdagelijkse werkzaamheden in het depot, bewaakt de planning en begroting, bent verantwoordelijk voor de registratie van de collectie, organiseert de verhuizingen en transporten en denkt mee over de verder te ontwikkelen collectieplannen.

Wie zijn wij?

Nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit kenmerkt de programmering van Museum De Domijnen. We zijn een ontmoetingsplek voor inwoners, toeristen en liefhebbers. We brengen wereldse thema’s dichterbij, vertellen de verhalen van hier en bieden nieuwe perspectieven voor de uitdagingen van morgen.

Museum De Domijnen is het collectieve geheugen van de regio. We waarborgen een internationale collectie hedendaagse kunst (met werken van onder andere Rineke Dijkstra, Berlinde de Bruyckere, Mark Dion en Herman de Vries), een collectie stedelijke historie en een rijke collectie archeologie.

Ons museum is verdeeld over twee locaties. Het Erfgoedcentrum is de locatie voor archeologie en historie, in nauwe samenwerking met het gemeentearchief als huisgenoot. In het gebouw Ligne is de locatie voor Hedendaagse Kunst ondergebracht, die in 2016 in gebruik is genomen. Dit gebouw wordt gedeeld met Hogeschool Zuyd en Filmhuis Zicht.

Wat vragen wij?

  • Je hebt een relevant MBO+ of HBO diploma en/of aantoonbare werkervaring op dit niveau.
  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt ervaring met het opstellen van planningen en bewaken van projectbegrotingen.
  • Je hebt affiniteit met kunst en erfgoed.
  • Je werkt zelfstandig, nauwkeurig en bent stressbestendig.
  • Je bent ervaren in art handling, organiseren en begeleiden van kunsttransporten, opstellen van conditierapporten, collectie registratie, verzekeringen, administratieve verwerkingen en objectfotografie.
  • Je kunt een team van medewerkers, vrijwilligers en stagiaires aansturen.
  • Je hebt kennis over preventieve conservering en het correct opslaan van diverse materialen.
  • Je hebt ervaring met het registratiesysteem Axiell Collections (of een vergelijkbaar museaal registratiesysteem).
  • Je hebt een netwerk binnen museale wereld, art handlers en kunsttransporteurs.

In verband met zwangerschapsverlof zijn er vanaf juni ook taken en uren voor collectiebeheer beschikbaar. In overleg kan het takenpakket en urenaantal in deze periode aangepast worden. Het salaris zal daarop aangepast worden.

Wat bieden wij?

Allereerst een zeer afwisselende rol in een dynamische organisatie waar geen dag hetzelfde is. Samen met een enthousiast jong team ga je werken aan de verbetering en professionalisering van ons collectiebeheer.

We bieden je een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar. Voor afloop van deze periode wordt met je besproken of deze nieuwe functie voortgezet kan worden en of de tijdelijke aanstelling verlengd wordt. De salarisinschaling in CAO De Domijnen bedraagt afhankelijk van ervaring voorlopig minimaal € 1.835,- (ben je 21 jaar of ouder dan minimaal € 1.934,40) en maximaal € 2.785,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, met uitloopmogelijkheid tot € 2.959,- bruto per maand exclusief 8% vakantiegeld en 5% eindejaarsuitkering.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen met Noëlle Kemmerling, hoofd museum a.i. via Noelle.Kemmerling@dedomijnen.nl.

De vacature wordt gelijktijdig intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat.

Solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel? Stuur dan uiterlijk 2 april 2023 een motivatiebrief en CV aan PenO@dedomijnen.nl.

Sollicitatiegesprekken staan gepland op 10 en 12 april 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

De Domijnen: Collectiebeheerder
Door Redactie Historici.nl
De Domijnen – Conservator Erfgoedcentrum
Door Redactie Historici.nl
Vacature| Archivist De Domijnen
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.