Historici.nl

Gepubliceerd op 14-02-2024

Registrar – Dordrechts Museum

Waar kom je te werken?

Wij zijn de Dordrechts Museum Organisatie. Vier blikopeners in één: Huis Van Gijn, Regionaal Archief Dordrecht, Hof van Nederland en het Dordrechts Museum zelf. We zijn net zo verschillend als onze bezoekers, maar hebben één ding gemeen: we kijken met ons hart.

Het is onze missie om bruggen te bouwen tussen vroeger en nu, tussen verschillende perspectieven, werelden, bezoekers, kunstenaars en meningen. Dat doen we zorgvuldig en samen met bezoekers. Zodat er ruimte ontstaat. Ruimte om te verkennen, dromen, ontdekken, fantaseren. Kortom, ruimte voor verbeeldingskracht.

Het Dordrechts Museum streeft ernaar een inclusieve organisatie te worden met een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. Wij geloven dat een diversiteit aan achtergronden en kennis de organisatie verder kan brengen.

Solliciteer direct!

Het team

Je maakt deel uit van het team Collecties & Onderzoek dat verantwoordelijk is voor de collecties van het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Hof van Nederland. Het team bestaat uit conservatoren, restauratoren, collectiebeheerders, registrars, een fotograaf, een medewerker collectieregistratie en een teamleider. Samen dragen we zorg voor de rijke Collectie Dordrecht die in totaal zes eeuwen beslaat; variërend van archeologie tot hedendaags, papier en schilderkunst en van kunstnijverheid & wooncultuur tot stadsgeschiedenis. We beheren, conserveren, restaureren, registreren, lenen uit, fotograferen en presenteren, in woord en beeld. Ons team is hecht en werkt graag samen. Werken in een inspirerende omgeving vol kunst en geschiedenis voelt als een voorrecht dat we graag met een groot publiek delen.

Wat ga je doen?

Jij bent als registrar verantwoordelijk voor het voorbereiden, plannen en regelen van alle aspecten van het (inter)nationale bruikleenverkeer. Dit heeft betrekking op tentoonstellingen en langdurige bruiklenen. Kwaliteit, efficiëntie en diplomatie staan daarin voorop. Je waarborgt dat aan alle fysieke, administratieve, verzekeringstechnische en budgettaire normen en eisen wordt voldaan die aan bruikleenverkeer worden gesteld. Ook ben je verantwoordelijk voor de organisatorische en administratieve afhandeling van alle verwervingen.

Je initieert en onderhoudt in- en externe (inter)nationale contacten met bruikleengevers en -nemers waaronder collega-musea, kunstenaars en particulieren. Facility reports vraag je op bij (in)lenende instanties en je toetst ze op onze voorwaarden, zoals beveiligings- en klimaatcondities. Je organiseert kunsttransporten over de weg en begeleidt deze indien nodig, soms buiten kantooruren. Je helpt bij de (de-)installatie op zaal.

Een goede afstemming en samenwerking met collega’s bij alle facetten van je werk is essentieel. Als registrar ben je onze vertegenwoordiger bij de Nederlandse Registrars Groep (NRG), waarbij je alle relevante ontwikkelingen op de voet volgt. Waar nodig lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van beleid, richtlijnen en procedures ten aanzien van het eigen vakgebied en binnen de geldende wet- en regelgeving. Denk hierbij aan nieuwe soorten verpakkingen, duurzaam transport en virtueel koerieren. Je maakt daarnaast deel uit van het team collectiehulpverlening (CHV), waarbij we investeren in jouw herhaalopleidingen.

Wat neem je mee?

 • een relevante, afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld Reinwardt Academie);
 • kennis en ervaring op het gebied van (inter)nationaal bruikleenverkeer;
 • kennis van de materiële aspecten van kunst;
 • uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, mondeling en schriftelijk (overige talenkennis is een pre);
 • ervaring met collectieregistratiesystemen is een pre (bij voorkeur Adlib / Axiell Collections).

Je bent een teamspeler met oog voor detail en een groot verantwoordelijkheidsbesef. Je kunt het overzicht houden over gelijktijdig lopende projecten en bijbehorende deadlines. Ervaring met gevarieerde collecties komt daarin goed van pas. Je bent stressbestendig en neemt initiatief. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent in staat om relaties op te bouwen en te onderhouden. Je hebt een klantgerichte houding, maar je staat ook stevig in je schoenen als je met inlenende instanties het gesprek aangaat over klimaat- en/of beveiligingscondities. Je kijkt vooruit en draagt zelf oplossingen aan.

Wat bieden we jou?

Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 24 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband, kun je rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal €4.752,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 9). Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;eEen Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
  • extra verlofdagen
  • een fietsregeling
  • het inkopen van extra pensioen
  • een bijdrage aan sportgerelateerde zaken
 • flexibel werken met de mogelijkheid om thuis te werken als je werkzaamheden dat toelaten
 • woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • ouderschapsverlof;
 • pensioenregeling bij ABP.

Solliciteren of meer weten?

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan online door middel van een motivatiebrief en cv.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Manon van der Mullen (078-7705256).

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Alicia Kong (06-39759448).

Klik hier om naar onze website te gaan.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.