Historici.nl

Gepubliceerd op 15-02-2024

Registrar – Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, van grote publiekstrekkers tot tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Ruim 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter) nationaal publiek en behoort tot een van de best bezochte musea in Nederland.

Binnen de afdeling Collectiebeheer is het Registrarbureau op zoek naar een Registrar.

Als registrar in het Stedelijk Museum werk je in het hart van de museale organisatie. De gevarieerde collectie en de uiteenlopende tentoonstellingen maken het een uitdagende en afwisselende baan. Het is een brede functie, die bestaat uit veel verschillende componenten, waarin telkens een complex geheel aan (inhoudelijke) voorstellen, gegevens, situaties en afwegingen met elkaar in overeenstemming moet worden gebracht om te kunnen resulteren in concrete plannen en uitvoering. Het is een organiserende en coördinerende, maar ook (risico)analyserende, signalerende, en sturende rol waarin met veel verschillende partijen wordt samengewerkt, zowel intern als extern, en zowel nationaal als internationaal.

Je werkt afwisselend aan verschillende dossiers die altijd maatwerk zijn.

Solliciteer direct! 

Praktisch betekent dit o.a.

  • realisatie van inkomende en uitgaande (internationale) bruiklenen, waarbij je zorgt voor goede en duidelijke afspraken en de vastlegging daarvan;
  • organisatie van (internationale) kunstlogistiek ten behoeve van bruiklenen, collectiepresentaties en -wissels, aanwinsten, externe behandelingen etc;
  • zorgen voor passende verzekering voor bruiklenen en collectie, en wanneer van toepassing de afwikkeling van schade;
  • je houdt bij dit alles een scherp oog op het gehele proces en de mogelijke situaties, risico’s, vereisten, complicaties en belangen die daarbij aan de orde zijn;
  • je neemt deel aan bruikleen overleggen en projectteams en brengt daar jouw expertise in.

Wie ben jij

  • Je hebt een onderzoekende houding, werkt gestructureerd, kunt goed plannen en organiseren. Je houdt van samenwerken, bent communicatief vaardig, verantwoordelijk en nauwkeurig en beschikt over organisatiebewustzijn.
  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in culturele of juridische richting en hebt interesse in musea en moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Ervaring op enkele van de volgende terreinen is een pré: (internationaal) bruikleenverkeer, kunstlogistiek, art handling en preventieve conservering, collectieregistratie, aansprakelijkheid en verzekeren in een museale context, en het werken met gevarieerde collecties.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift) en bent bereid om buiten kantoortijden te werken. Bij voorkeur woon je in Amsterdam of omgeving.

Dit vinden wij belangrijk

Het stimuleren van diversiteit in brede zin, bijvoorbeeld in perspectieven, achtergronden en inzichten, vinden we belangrijk. Het maakt niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. We zijn vooral geïnteresseerd in jouw bijdrage aan het Stedelijk.

Wij bieden

Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor één jaar met uitzicht op verlenging. Salariëring vindt plaats volgens de Museum CAO. De functie is ingedeeld in schaal 9, min € 3.187 en max € 4.141 bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering. Startdatum zo snel mogelijk. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ankie van den Berg, Hoofd Registrarbureau via a.vandenberg@stedelijk.nl.

Solliciteren

Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, kun je je sollicitatie middels deze link indienen tot en met 23 februari 2024.

Sollicitaties per brief worden niet in behandeling genomen.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.