Historici.nl

DWC – Digitaal Wetenschapshistorisch Centrum

Naar de resource

(jaar van publicatie: 2009-heden)

Het Digitaal Wetenschapshistorisch Centrum (DWC) is een initiatief van het Huygens ING en beoogt het startpunt te zijn voor wie geïnteresseerd is in de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis in al haar facetten. De website bevat onder meer nieuws en een agenda, er worden calls for papers voor congressen en seminars op aangekondigd en er staan verslagen op van bijeenkomsten.

Op het portaal zijn links opgenomen naar biografische projecten over onder andere Nederlandse wiskundigen en humanisten en naar andere websites en bronnen op het gebied van wetenschapsgeschiedenis. Er wordt lopend onderzoek vermeld, gerangschikt naar periode, waarbij door te klikken is naar de projecten zelf. De website verzamelt vacatures op het gebied van wetenschapsgeschiedenis en bevat onder het kopje ‘Gemeenschap’ netwerken van personen en instituten die zich bezighouden met deze en aanverwante disciplines.

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.