Historici.nl

Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog

Naar de resource

L. de Jong (jaar van publicatie: 1969-1994)

 

Deze website bevat de digitale versie van Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog, het standaardwerk dat historicus Loe de Jong over de Tweede Wereldoorlog schreef. De Jong was directeur van het RIOD, de voorloper van het huidige NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. In 1955 begon hij met het schrijven. Het zou meer dan dertig jaar duren voordat alle veertien delen, verschenen in 29 banden, waren gepubliceerd. Er werd zowel een publiekseditie (zonder voetnoten) als een wetenschappelijke editie (met voetnoten) uitgebracht. De wetenschappelijke editie is online beschikbaar.

Verder bevat de website een korte biografie van De Jong, een introductie op Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog, videomateriaal en een link naar De Jongs televisieserie De Bezetting, die in de jaren zestig werd uitgezonden. Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog is zowel in kleur als in zwart-wit beschikbaar. Alle banden kunnen afzonderlijk worden gedownload. De complete zwart-wit versie kan in één keer met een torrentclient worden gedownload. Wegens copyright-restricties is het beeldmateriaal niet opgenomen. Wel is een deel te bekijken via de Beeldbank WO2.

 

 

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.