Historici.nl

Narrative Sources

Naar de resource

Narrative Sources streeft naar een uitputtend en kritisch overzicht van de verhalende bronnen uit de middeleeuwse Nederlanden. De databank wil alle teksten inventariseren waarvan de auteur de intentie had het verleden in verhalende vorm vast te leggen: annalen, kronieken, brieven, dagboeken, gedichten, heiligenlevens, genealogieën…

Narrative Sources is het resultaat van onderzoek aan de universiteiten van Gent, Leuven en Groningen met de steun van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Vlaamse Herculesstichting. De Koninklijke Commissie voor Geschiedenis treedt op als wetenschappelijk uitgever van deze databank.

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.