Historici.nl

Nicolaas Witsen: Noord en Oost Tartarye

Naar de resource

Facsimile editie met transcriptie in twee talen (Nederlands en Russisch)

Bruno Naarden

 

Deze website bevat een tweetalige (Nederlands en Russisch) digitale versie van Nicolaas Witsens 17e-eeuwse werk over Eurazië, Noord en Oost Tartarye (2e editie, 1705). Het boek behandelt de geografie, etnografie flora, fauna en linguïstiek van afgelegen gebieden in Centraal-Azië. Deze stonden bekend als ‘Tartarye’ of ‘Tartaria’: de territoria van de ‘Tartaren’, nomadische volkeren waarover toendertijd erg weinig bekend was onder West-Europese geleerden. Dit omvangrijke boek was bedoeld als uitleg bij de grote, gedetailleerde landkaart van Tartarye, die Witsen had gepubliceerd in 1687. Het beschreeft de Krim, de Kaukasus, de Wolgaregio, het Oeralgebergte, Siberië, Mongolië, Centraal-Azië, Afghanistan, Tibet, Mantsjoerije, de eilanden en de noordkust van Japan, het Amoer-bassin en Korea.

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.