Historici.nl

Scientiarum Historia: Tijdschrift voor de Geschiedenis van de Wetenschappen en de Geneeskunde

Naar de resource

(jaar van publicatie 1959-2006)

Het Belgische tijdschrift Scientiarum Historia: Tijdschrift voor de Geschiedenis van de Wetenschappen en de Geneeskunde was één van de voorlopers van het tijdschrift Studium. Het werd tussen 1959-1971 en in de periode 1990-2006 uitgegeven door het Zuid-Nederlandse Genootschap der geneeskunde, wiskunde en natuurwetenschappen (‘Zuid-Gewina’). Na de fusie van dit genootschap met het Nederlandse Gewina en twee universiteitshistorische werkgroepen, ging het tijdschrift op in de nieuwe uitgave Studium: Tijdschrift voor Wetenschaps- en Universiteitsgeschiedenis | Revue d’Histoire des Sciences et des Universités (2008-).

A sheet showing optical instruments, eye examinations, diagr Credit: Wellcome Library, London. Wellcome Images images@wellcome.ac.uk http://wellcomeimages.org A sheet showing optical instruments, eye examinations, diagrams to show the effect of lenses and diagrams of the eye with a numbered key. Wood engraving. Wellcome Library, London: Copyrighted work available under Creative Commons Attribution only licence CC BY 4.0

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.