Historici.nl

Gepubliceerd op 18-09-2019

Rijksmuseum Boerhaave Hoofd Development & Partnerships

Rijksmuseum Boerhaave is het Rijksmuseum voor de geschiedenis van de Natuurwetenschappen en van de Geneeskunde. Wil jij ook bijdragen aan een samenleving met meer begrip en draagvlak voor wetenschap? Dan is deze baan zeker interessant voor jou. Rijksmuseum Boerhaave biedt bezoekers van alle leeftijden een intrigerende kijk in de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis. Dat doen we door onze wereldberoemde en eeuwenoude collectie op een verrassende manier te tonen en bezoekers de wereld van wetenschap te laten ontdekken. Het is dan ook de kroon op ons werk dat het onlangs vernieuwde museum de prestigieuze museumprijs, de European Museum of the Year Award 2019, gewonnen heeft.

Om dit succes te bestendigen gaan wij de roemrijke collectie en geschiedenis van het museum nog meer verbinden met de actualiteit en de maatschappelijke discussies over de prangende vragen van nu, onder het motto ‘podium voor de toekomst’. Dat houdt in dat wij het museum fysiek en inhoudelijk gaan vernieuwen. Bij de realisatie van het plan ‘podium voor de toekomst’ speelt development een belangrijke rol.

Wij zoeken een

Hoofd Development & Partnerships

36 uur per week

Als hoofd development & partnerships ga je een voor de organisatie nieuwe functie bekleden. Het betreft een staffunctie waarbij je direct rapporteert aan de directeur en leiding geeft aan de projectleider development & partnerships. Je bent verantwoordelijk voor het vergroten en onderhouden van de inkomsten uit sponsor- en particuliere giftenwerving om het financiële- en maatschappelijke draagvlak voor het museum te versterken.

Wat ga je doen?
•Je gaat het bestaande beleidsplan development implementeren
•Je vertaalt de strategie in jaarplannen
•Je creëert een solide fundament van relaties met schenkers en sponsors
•Je draagt zorg voor aantrekkelijke en inspirerende activiteiten voor partners
•Je zorgt ervoor dat afspraken met partners worden nagekomen
•Je doet onderzoek naar potentiële mecenassen en sponsors en benadert deze
•Je onderhoudt relevante netwerken en vertegenwoordigt het museum
•Je ontwikkelt en houdt toezicht op de communicatie m.b.t. partnerships

Wie zoeken wij?
•Een opleiding op HBO of WO-niveau
•Minimaal 5 jaar relevante werkervaring met bewezen succes
•Je bent bereid om regelmatig buiten kantooruren te werken en te reizen
•Affiniteit met de missie van het museum
•Commercieel ingesteld: ambitieus, doortastend, resultaatgericht, vasthoudend
•Stevige verbinder en netwerker: charmant, overtuigend, representatief
•Excellente communicatieve vaardigheden: mondeling en schriftelijk helder en overtuigend

Wat deze functie uniek maakt?
•Een nieuwe en uitdagende commerciële functie in een topmuseum
•Bijdragen aan de ambitie van het museum om een ‘Podium voor de toekomst’ te zijn
•Een kleine organisatie, dus korte lijntjes en veel ruimte voor eigen inbreng

Salaris
De hoogte van het salaris is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring en is maximaal € 4.576,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantiegeld en 3,4% eindejaarsuitkering. De functie is ingeschaald in schaal 11 conform de Museum CAO. In eerste instantie word je een arbeidsovereenkomst voor een jaar geboden met uitzicht op een vaste aanstelling.

Meer weten?
Heb je vragen over de functie neem dan contact op met Amito Haarhuis, directeur via 071 – 751 99 50 of per e-mail via amitohaarhuis@rijksmuseumboerhaave.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Marion van Hamersveld, hoofd algemene zaken via 071 – 751 99 52 of per e-mail via personeelszaken@rijksmuseumboerhaave.nl.

Solliciteren?
Ben je enthousiast geworden? Stuur dan jouw motivatiebrief en curriculum vitae uiterlijk op 9 oktober 2019 naar personeelszaken@rijksmuseumboerhaave.nl onder vermelding van ‘Vacature hoofd development & partnerships’. Alleen complete sollicitaties worden in behandeling genomen.

De gesprekken vinden plaats in het museum op 15 en 16 oktober 2019.
Een online assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer

Rijksmuseum Boerhaave| Hoofd Collecties
Door Redactie Historici.nl
Rijksmuseum Boerhaave: Senior Adviseur Tentoonstellingen
Door Redactie Historici.nl
Mauritshuis – Hoofd Business Development
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.