Historici.nl





Gepubliceerd op 05-11-2018

Rijksmuseum Fellowshipprogramma

We verwelkomen internationale, onafhankelijke onderzoeksvoorstellen die nieuwe perspectieven bieden op de collectie, de geschiedenis en activiteiten van het Rijksmuseum. Doel van het Fellowshipprogramma is om wetenschappelijk onderzoek aan te moedigen en te ondersteunen, en om aan het academisch discours bij te dragen terwijl de banden tussen het museum en universiteiten worden versterkt. Het programma stelt zeer getalenteerde kandidaten in staat om een deel van hun onderzoek bij het Rijksmuseum uit te voeren en biedt toegang tot de expertise, de collecties, de bibliotheek, en de restauratieateliers. Daarnaast faciliteert het programma kansen voor Fellows om deel te nemen aan excursies en workshops om het delen van kennis te bevorderen – zowel met elkaar als met het brede museumpubliek.

Johan Huizinga Fellowship voor historisch onderzoek

  Het Johan Huizinga Fonds/Rijksmuseum Fonds biedt excellente onderzoekers de gelegenheid om gedurende een periode van zes maanden historisch onderzoek te doen naar objecten uit de collectie van het Rijksmuseum.

Meer informatie

Voor vragen rond de aanmeldingsprocedure, neem contact op met Marije Spek.
m.spek@rijksmuseum.nl
+31 (0)20-6747395

Voor meer informatie over deze vacature, ga naar de site.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.